11 semne care te vor ajuta să descoperi persoana care te invidiază în secret.

Când obținem succesul, devenim imediat mai încrezători și mai fericiți, dar unii oameni din anturajul nostru interferează cu această fericire. Ei sunt cei care, în loc să ne împărtășească bucuria, ne invidiază. Fiecare dintre noi invidiază pe cineva din când în când. În cele mai multe cazuri, invidia este ușor de depistat, dar uneori se ascunde în spatele unei măști de prietenie. Iată câteva semne că un presupus prieten este invidios pe tine:

1. Imitația

Persoana invidioasă te va copia treptat. Pornind de la stilul vestimentar, până la însușirea ideilor tale.

2. Ipocrizia

Comunicând personal, persoana invidioasă îți va face o mulțime de complimente, care pot părea chiar sincere. Dar de îndată ce te întorci, va „vărsa noroi asupra ta”.

3. Reducerea succesului tău.

Cei care sunt invidioși vor vorbi întotdeauna despre realizările tale ca despre ceva nesemnificativ.

4. Se bucură când eșuezi

Când întâmpini cele mai mici eșecuri, persoana invidioasă va fi prima care va spune: „Ți-am spus”. Chiar și cel mai mic dintre eșecurile tale o va face să se simtă mulțumită și fericită.

5. Este cu tine doar atunci când nu-ți merge bine. 

Când oamenii invidioși îți văd succesul, ei dispar rapid din viața ta. Acest lucru se datorează faptului că fericirea ta nu face decât să le sporească invidia și nesiguranța. Ei nu pot accepta faptul să fii tu în centrul atenției, de aceea ar prefera să plece decât să se simtă nesemnificativi.

6. Rivalitate

O persoană invidioasă va încerca să concureze, întrucât vrea să fie mai bună decât tine și va face totul pentru a-și arăta superioritatea.

7. Critică

O persoană invidioasă poate găsi defecte în tot ceea ce faci. Ea îți va critica fiecare pas, va încerca să te convingă că, de fapt, nu prezinți nimic și toate succesele tale nu sunt altceva decât întâmplări.

8. Dispreț fără niciun motiv.

O persoană invidioasă nu poate explica de ce nu te place. De fapt, oamenii invidioși își doresc succesul tău și, când nu-l pot obține, încep să te urască.

9. Încercările de a-ți distruge relațiile cu oamenii dragi.

Oamenii invidioși vor face tot posibilul să-ți distrugă legăturile cu oamenii dragi. Vor încerca să se asigure că nu ai sprijin, ca mai târziu să te poată distruge cu ușurință.

10. Masca de prietenie

Oamenii invidioși nu îți vor arăta niciodată adevăratele lor emoții. Ei preferă să arate un zâmbet fals și să se comporte ca și cum ar împărtăși cu adevărat fericirea ta și îți doresc doar binele.

11. Sfaturile proaste

Unul dintre cele mai importante semne că cineva este invidios în secret pe tine – este atunci când ți se oferă cel mai prost sfat posibil și cu siguranță vei eșua.

Invidia este una dintre manifestările toxicității. Îți doresc să vezi cât mai curând oamenii invidioși care te înconjoară și să-i scoți din viața ta!