Cuplurile înțelepte respectă aceste 5 principii de bază și astfel au o viață de familie fericită.

Nu există un scenariu universal pentru o viață de familie fericită! Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care se bazează cele mai de succes relații. Potrivit observațiilor psihologilor, partenerii care urmează aceste principii în relațiile lor, reușesc să aibă o viață de familie fericită.

1. Partenerilor nu le pasă de lucrurile mici și nesemnificative.

Cuplurile înțelepte știu bine că lucrurile mici sunt cele care pot distruge chiar și cele mai puternice sentimente. Șosetele împrăștiate prin casă, vasele murdare în chiuvetă etc. – astfel de fleacuri au dus la destrămarea multor familii fericite.

Feriți-vă de acești distrugători ai iubirii, încercați să nu acordați atenție unor lucruri atât de lipsite de importanță. Lasă șosetele aruncate, dacă el știe exact unde să le găsească, lasă vasele să stea în chiuvetă, dar astfel ați găsit timp să priviți împreună serialul preferat. Căutați părțile pozitive în orice.

2. Recunoștință fără motiv

Cuplurile îndrăgostite găsesc întotdeauna ceva pentru care să-și mulțumească. Faceți astfel încât recunoștința să devină o normă zilnică în casa voastră.

Spune-i soțului „mulțumesc” chiar și atunci când se pare că nu ai pentru ce. Dacă privești cu atenție, poți găsi întotdeauna ceva pentru care îi vei fi recunoscătoare. Și dacă îți eșuează fantezia, spune „mulțumesc” că este în viața ta. Crede-mă, viața este un lucru atât de complicat, încât totul se poate schimba într-o clipă.

3. Dorințele se discută.

„Dacă mă iubește, atunci va ghici ce vreau!”. Ei bine, nu te-ai căsătorit cu un clarvăzător, nu? El nu ar trebui să ghicească, pentru că aceasta este o provocare subconștientă pură: cu siguranță va face ceva greșit.

Familiile fericite discută întotdeauna despre dorințele, nemulțumirile, problemele lor și își exprimă poziția.

4. Partenerii nu-și construiesc iluzii. 

Uneori ne creăm în cap o anumită imagine a omului ideal. Și credem cu tărie că am obținut un astfel de om. Bineînțeles, în perioada îndrăgostirii el va încerca să corespundă iluziilor tale. Dar, în timp, vălul va cădea de pe ochi și vei vedea că nu este perfect. Iar o lună mai târziu îi vei spune: ”Te părăsesc! Nu mă meriți!”

În familiile fericite partenerii știu despre deficiențele (trăsăturile) celuilalt și le tratează filozofic. La urma urmei, nici noi nu suntem perfecte. E bine să ai pe cineva alături care îți va suporta imperfecțiunile.

5. Evitarea controlului

Gelozia este bună până la un timp. Uneori trebuie folosită ca un sos pentru carne, dar nu ca felul principal. Dacă mănânci o gustare picantă în fiecare zi te plictisești foarte repede. De aceea, nu privi din spatele tufișurilor când și cu cine pleacă soțul tău și nu îl suna în pauza de masă cu scopul de a-l prinde la amantă. Încrederea este un lucru foarte important. Cu cât există mai multă încredere în familia ta, cu atât relația este mai puternică.