„Nu regret că nu am luptat pentru el”: Iată de ce nu trebuie să lupți pentru bărbat într-un triunghi amoros.

Trec zilele, săptămânile și lunile, iar bărbatul nu poate decide. El se gândește, analizează. Se gândește pe cine ar trebui să aleagă – pe tine sau ea?

E bine dacă femeia nu a avut niciodată șansa să intre într-o astfel de relație. Dar dacă s-a întâmplat, atunci înțelege perfect cât de dificil este să fii una dintre cele două. Și să suferi din cauza faptului că nu știi pe cine va alege în cele din urmă.

Prietena mea a ajuns într-o astfel de relație. Ea și-a început povestea astfel: „Mi-am dat seama că nu regret că l-am lăsat să o aleagă pe ea, nu pe mine.”

La început era fixată pe bărbat. Se gândea mereu pe cine va alege în cele din urmă și ce șanse are ea. Și deși spera să fie ea, în adâncul sufletului se pregătea pentru cel mai rău rezultat. Iar bărbatului îi plăcea faptul că ea știa că are o concurentă. Îi plăcea că ea încearcă să devină mai bună pentru el și din toate puterile să demonstreze că trebuie să o aleagă pe ea.

Prietena mea se gândea că trebuie să depună și mai multe eforturi pentru a-l ține lângă ea. Credea că, dacă o alege pe cealaltă atunci ea se va dovedi a fi slabă, inutilă. Ea deja privea toate femeile ca pe dușmanii ei personali, temându-se că ar putea apărea o altă pretendentă la inima bărbatului ei iubit.

Și la un moment dat a decis să-și pună următoarele întrebări: „Cum privesc ceea ce se întâmplă în viața mea? Ce emoții experimentez? Aceste emoții îmi provoacă mai multă durere sau fericire și bucurie? Ce aș putea suporta și nu aș putea suporta niciodată în comportamentul bărbatului iubit?  

După ce și-a analizat răspunsurile, și-a dat seama că nu mai vrea să lupte pentru el. Ea a decis să-l lase să o aleagă pe cealaltă și era absolut sigură că nu o va invidia. Și-a dat seama că nu mai poate rămâne pentru el o femeie din două. Ea este de acord să fie unica.

Dintr-o dată a înțeles că o relație normală este posibilă doar atunci când nu numai femeia, ci și bărbatul iubește și când niciunul dintre ei nu joacă un joc dublu.

Prietena mea și-a dat seama de cel mai important lucru: ”Dacă el nu știe pe cine să o aleagă, atunci trebuie să-i permit să o aleagă pe ea, nu pe mine! Dacă nu poate decide între două, înseamnă că nu o iubește nici pe una. Dacă vrei să ieși învingătoare din această competiție, atunci nu mai lupta și pleacă în liniște. Dacă bărbatul nu a făcut o alegere în favoarea ta atât de mult timp, atunci nu este demn de tine.”

Ce părere ai despre asta?