De ce nimeni nu vrea să comunice cu mine? Verifică dacă nu faci aceste 3 greșeli în comunicare.

Când se intensifică panica, se intensifică toate experiențele traumatice din trecut. Ne concentrăm asupra fricilor și uităm de cele mai elementare lucruri. Oamenii uită de comunicarea politicoasă și sănătoasă și de cuvintele amabile.

Dar cuvintele au o putere și o energie incredibilă. Cuvântul poate distruge și învia. Cu oamenii interesanți comunicarea este o mare plăcere. Dar dacă ei te evită? Analizează, ce fraze utilizezi când vorbești cu oamenii?

Deci, 3 greșeli de comunicare care pot respinge oamenii.

1. Vorbirea nepoliticoasă

Fiecare dintre noi pronunță cuvintele pe baza imaginii despre lume, cunoscute doar de noi.

Dacă te apropii de cineva în magazin și ți se spune brusc: ”Îndepărtează-te, mă deranjezi!”, sau nepoliticos: ”Îndepărtează-te de mine.”

Tu nu ai vrut să-l deranjezi, dar apare conflictul. Nu știai că, de fapt, omului îi este frică dacă te apropii de el, poate că recent a fost jefuit, i s-a tăiat geanta și i s-a scos portofelul.

Dar dacă ar fi spus: ”Nu te-ai putea îndepărta, așa mă voi simți mai confortabil.” atunci situația conflictuală nu ar fi apărut. O astfel de comunicare distructivă apare deoarece eliminăm și omitem faptele. Nu știm să vorbim cu argumente, iar discursul nostru poate suna nepoliticos și jignitor.

2. „Toți bărbații sunt la fel”

O altă greșeală care duce la comunicarea distructivă este – generalizarea.

Cele mai faimoase expresii probabil sunt „Toate femeile sunt proaste” și „Toți bărbații sunt la fel” Aceste expresii au devenit înaripate și e bine că mulți nu le iau în serios, dar dacă este vorba despre o altă sferă?

De exemplu expresia: „Nu te duce acolo, e periculos…”. Ascultând acest sfat, s-ar putea să nu vizităm un loc frumos la munte, pentru că interlocutorul nostru săptămâna trecută a fost lătrat de un câine sau s-a îmbolnăvit în timpul cățărării. Și acum îi este frică de câini și chiar suferă de hipertensiune arterială. Dar nu a vorbit despre asta, el a omis acele fapte care nu te-ar duce la niciun risc. Expresiile generalizate cu experiența noastră subiectivă pot induce omul în eroare.

3. Nu ne controlăm emoțiile.

O altă greșeală prin care pierdem frumusețea comunicării sunt propriile noastre emoții. Din nefericire, oamenii apropiați tind să-și facă griji exagerat pentru noi. Din nou, pe baza propriei experiențe sau în scopul manipulării, rudele merg adesea prea departe, protejându-ne de treburile noastre obișnuite. Acest lucru duce la scandaluri și supărări.

Dar și mai rău, informațiile, deseori spuse cu o emoționalitate excesivă, sunt cele care provoacă supărare părinților în vârstă sau prietenilor deosebit de sensibili. De aceea, este necesar să-ți controlezi emoțiile, stările și cuvintele referitoare la rude. Aici trebuie să alegi: fie să nu vorbești, fie să știi sigur că rudele tale vor face față acestor experiențe.

Vorbim unul cu celălalt prin percepția noastră asupra imaginii lumii.

Frumusețea comunicării – este atunci când oamenii nu transmit experiența lor altora, ci explică politicos motivul inconvenientului sau al fricii. Dacă vrem să avem mai mulți oameni pozitivi în jurul nostru, această regulă magică trebuie transmisă și copiilor. De foarte multe ori jena de a întreba sau de a spune ceva nu le oferă posibilitatea să atingă noi culmi și obiectivul mai repede.

Explică, nu pune cuvintele altora la inimă și nu-ți fie teamă să întrebi. Completează comunicarea cu un discurs constructiv și cuvinte bune. Și ea te va încânta cu frumusețea ei și va alunga temerile.