10 moduri simple de a face față melancoliei de toamnă.

Mulți oameni se plâng de melancolia de toamnă. Afară este înnorat, plouă, energia dispare și nimic nu-ți aduce bucurie. Această afecțiune este deprimantă și nu întotdeauna reușim să-i facem față.

Proasta dispoziție, lacrimile, depresia în perioada de toamnă au o explicație științifică. Ne lipsește soarele, căldura, confortul. Afară devine umed și rece. Din cauza lipsei de lumină solară crește deficitul de vitamina D, imunitatea scade și există riscul de a ne îmbolnăvi.

Dar poți face față melancoliei de toamnă. În moduri simple, care nu necesită investiții și eforturi mari, poți alunga tristețea – iar viața va străluci cu culori strălucitoare.

10 moduri de a face față melancoliei de toamnă:

1. Inventează un ritual matinal.

Momentul preferat al melancoliei este – dimineața. Nu vrei să te cobori din pat, să te îmbraci și să mergi la muncă. Pentru a începe lupta împotriva plictiselii, inventează o nouă tradiție matinală. De exemplu, pornește muzica imediat ce te trezești. Alege muzica pozitivă și nu tristă, care să te ducă și mai mult în depresie.

2. Plimbările la aer curat.

Chiar dacă nu vrei. Forțează-te să ieși afară. Este mai bine să petreci timpul într-un parc, pădure sau lângă apă. Peisajele de toamnă îl vor trezi până și pe cel mai înrăit pesimist. Oamenii de știință au demonstrat că observarea lucrurilor frumoase are un efect benefic asupra bunăstării și stării de spirit a omului.

3. Schimbă-ți garderoba.

Alege haine în culori vii pentru toamnă. Culoarea galbenă și portocalie ne îmbunătățește starea de spirit și ne setează pozitiv. În plus, cumpărăturile sunt cel mai bun medicament pentru o femeie.

4. Lasă să intre mai multă lumină.

Ideal ar fi să primești mai multă lumină solară. Plimbă-te chiar și pe vreme înnorată, razele soarelui își vor face în continuare treaba utilă. Acasă, aprinde lămpile, nu sta în întuneric. Cu câteva ore înainte de culcare este mai bine să diminuezi lumina și să renunți la gadgeturi. În această condiție, somnul va fi mai bun și mai sănătos, ceea ce este important pentru sănătate și lupta împotriva melancoliei de toamnă.

5. Urmărește-ți alimentația.

Există alimente care ne afectează bunăstarea și starea de spirit. Mâncarea lichidă și semi-lichidă, fierbinte, bogată în arome este ceea ce ai nevoie acum. Evită alimentele reci, monotone, „grele”. Mănâncă mai puține alimente prăjite și sărate. Mănâncă antidepresive alimentare – banane, curcan, produse lactate.

6. Diversifică-ți timpul liber.

Vizionează filme, mergi la expoziții, la un cerc de desen. S-a dovedit științific că femeile care fac ceva manual sunt mai rezistente la stres. Dansează, cântă, cântă la instrumente – reîncarcă-te cu pozitivism și molipsește-i pe alții. Amintește-ți că și ei pot experimenta melancolia de toamnă.

7. Sportul

Sportul este cel mai bun mod de a face față angoaselor sezoniere. În timpul exercițiilor vei uita de adversități și probleme, iar ca bonus, îți vei aduce corpul în formă. Activitatea fizică crește imunitatea, ajută la prevenirea răcelilor, contribuie la întărirea generală a organismului.

8. Gătește mâncăruri noi.

O dată pe săptămână (sau mai des) gătește un nou fel de mâncare. Pot fi prăjituri sau gustări. Procesul în sine captivează, iar aroma din timpul procesului va îndepărta cu siguranță tristețea. În plus, un nou fel de mâncare este o ocazie grozavă de a-ți bucura familia și prietenii. Adunați-vă în jurul mesei, vorbiți și vei uita de tristețe.

9. Bea băuturi ce conțin vitamine.

Prepară-ți un ceai sănătos acasă: cu citrice, ghimbir și scorțișoară. Consumă băuturi pe bază de plante, cătină și miere. Experimentează, umple-te de vitamine și energizează-te.

10. Ai grijă de tine.

Spa la mijlocul săptămânii? De ce nu? Fă o baie, adaugă sare, uleiuri, aprinde lumânări. Relaxarea va alunga rapid oboseala și tensiunea nervoasă. Poți organiza o petrecere – întâlnește-te cu prietenele, împărtășiți secrete de frumusețe, faceți măști, răsfățați-vă cu scrub-uri și creme.

Pentru a depăși melancolia de toamnă este suficient să-ți amintești că va trece în curând. Pozitivismul și dorința te vor ajuta în acest sens!