Iată un citat înțelept despre oamenii proști care te poate ajuta în viață.

Într-un fel sau altul avem de-a face cu proștii. Poate că nu întotdeauna, dar din când în când ni se întâmplă cu siguranță. Cu toții avem această experiență, din fericire sau din păcate. Uneori putem suferi din cauza asta, iar uneori putem învăța ceva.

Când comunicăm cu astfel de oameni ocazional, este în regulă. Dar dacă ei sunt în cercul tău apropiat? De exemplu, există un prieten al prietenului tău care este mereu prin preajmă și nu poți face nimic în privința asta.

„Fii prieten cu cei deștepți, căci prietenul prost este uneori mai periculos decât un inamic inteligent.” – Jalaleddin Rumi poet sufit persan-tadjik.

Într-adevăr, trebuie să încerci să stai departe de proști. Și asigură-te că nu se află în cercul tău apropiat. Un prost te poate atrage într-o afacere neplăcută. Este și mai rău dacă acest om este un prost activ și convingător. El poate convinge toți prietenii de o anumită prostie.

Un prost te poate atrage uneori în situații foarte neplăcute. Sau s-ar putea să te dezamăgească. De exemplu, ați decis să plecați într-o excursie cu mașina, iar persoana respectivă era responsabilă de ceva important, să aducă un cort. Și când a venit momentul să ridicați cortul se dovedește că a uitat. Și nu s-a întâmplat prima dată.

Da, este o prostie să ai încredere într-o persoană dacă te dezamăgește constant. Dar cineva va spune: „El este prietenul nostru, nu-l putem ignora”. Există diferite situații.

Un prost poate da un exemplu prost. De exemplu, va fi într-o relație proastă sau la un loc de muncă prost. În același timp, se va lăuda cu asta. Și unora li se va părea că într-adevăr are dreptate. Poate că pentru el un job dificil și prost plătit este normal? Sau poate că țipetele în fiecare secundă în familie – sunt ceva normal?

Dacă toată lumea la unison spune că negrul este alb, atunci un procent mare de oameni vor crede. Acest lucru a fost deja dovedit prin experimente psihologice. Deci, suntem foarte susceptibili la părerile altora, deseori luăm drept normă ceea ce se întâmplă in jurul nostru. De aceea, nu trebuie să permitem proștilor să intre în cercul nostru interior. Altfel, prostia se va răspândi și asupra noastră. În plus, nu este întotdeauna atât de evident.