9 Secrete ale unei autoprezentări frumoase și încrezătoare.

Abilitatea de a te prezenta eficient și prezentabil în orice situație este – una dintre principalele abilități ale omului de succes. Caracteristicile tale individuale de personalitate, imaginea externă și abilitățile de comunicare – ar trebui să atragă oamenii și să rămâi în memoria lor pentru mult timp.

Cum să-ți îmbunătățești abilitățile de autoprezentare și să influențezi formarea opiniei publice despre tine? Iată 9 secrete:

1. Studiază-ți limbajul corpului

Nu ai reușit să spui ceva și oamenii deja îți simt încrederea sau rigiditatea. Toate acestea sunt ușor de citit de oameni chiar și la nivel subconștient, atunci când îți urmăresc mișcările corpului, gesturile și expresiile faciale.

După ce stăpânești limbajul corpului, poți să citești interlocutorul ca pe o carte, să previi minciuna. În plus, tu însuți vei putea aplica în mod conștient semnalele non-verbale în practică, crescând impactul pozitiv asupra oamenilor.

2. Învață să te relaxezi

Pentru a fi încrezător în fața unui număr mare de oameni, trebuie să te poți relaxa. Când ești tensionat, vrei involuntar să te ascunzi, să eviți părerile altora. Inspiră și expiră profund de câteva ori, normalizează-ți respirația. Repetă discursul în fața oglinzii, iar înainte de asta fă gimnastica de vorbire.

3. Gândește-te la imaginea externă.

Trebuie să înțelegi clar formatul evenimentului și impresia pe care vrei să o lași despre tine. Nu trebuie să porți un costum clasic dacă această condiție nu este în codul vestimentar. Dar trebuie să arăți îngrijit și să te simți încrezător în hainele tale. Nu pierde din vedere nici micile detalii ale imaginii tale – păstrează-ți pantofii curați, mâinile și unghiile îngrijite, accesoriile potrivite. Acuratețea în imaginea externă inspiră încredere oamenilor și creează impresia că ești atent și în afaceri.

4. Păstrează distanța potrivită.

Pentru a nu irita interlocutorul, ci, dimpotrivă, pentru a-l seta la o comunicare favorabilă, merită să-ți amintești că în comunicarea de zi cu zi și în afaceri nu trebuie să te apropii de om mai aproape de 45 de centimetri. Această graniță este zona intimă a omului, trecerea căreia este permisă doar celor mai apropiați oameni. Fiind la o distanță de la 45 până la 120 de centimetri, poți construi cel mai confortabil dialog și poți lăsa o impresie pozitivă despre tine.

5. Lucrează la vorbirea ta

Ritmul discursului tău trebuie să fie moderat. Dacă vorbești prea repede, publicul ar putea să nu înțeleagă sensul a ceea ce spui, ar putea decide că nu ești sigur(ă) de ceea ce spui. Dar nici nu trebuie să eziți prea mult, ideea principală trebuie să sune încrezător deja în primele minute ale discursului. Scapă de expresia excesivă, de cuvintele parazite și pauzele prea lungi. Dacă faci o greșeală, nu te pierde și nu te concentra asupra ei. Reduce eroarea și concentrează-te asupra ideii principale.

6. Pregătește-te întotdeauna cu atenție pentru discurs

Acordă-ți suficient timp pentru pregătire, studiază temeinic materialul astfel încât în ​​caz de stres cuvintele să nu-ți zboare din cap. Trebuie să înțelegi clar despre ce vorbești. Experții spun că un minut de discurs strălucit este egal cu o oră de muncă grea la acest discurs.

7. Nu uita să zâmbești

Înainte de prezentare setează-te pozitiv. Pentru a face acest lucru, este suficient să zâmbești calm, să stabilești un contact vizual prietenos cu ascultătorii tăi.

8. Respectă timpul

Pentru a te asigura că discursul tău nu este întrerupt în cel mai important moment, află în prealabil informații despre limitele de timp. Repetă discursul de mai multe ori, marcând timpul.

9. Gândește-te la niște trucuri personale și nu le dezvălui pe toate odată.

Păstrează întotdeauna ceva interesant despre tine până la sfârșitul evenimentului. Acest lucru îți va oferi oportunitatea de a te evidenția din mulțime cu o abilitate sau o poveste convingătoare. Ascultătorii își amintesc întotdeauna discursul final.