5 motive pentru care în timpul meselor festive au loc certuri în familie.

Orice sărbătoare este o ocazie minunată de a vă întâlni cu cei dragi. S-ar părea că atmosfera din timpul sărbătorii ar trebui să fie veselă, relaxantă. Dar nu se întâmplă întotdeauna. În timpul unor astfel de întâlniri se pot întâmpla conflicte și dispute, în urma cărora cei prezenți se vor simți prost.

Este foarte important să preveniți situațiile neplăcute și jenante și să nu duceți totul la extreme. Din fericire puteți face acest lucru. Este important doar să acordați atenție subiectului care a determinat escaladarea situației.

1. Educația greșită a copiilor

Adesea generația mai în vârstă oferă sfaturi rudelor mai tinere despre cum să-și crească copiii. Ei pot indica faptul că micuții se comportă groaznic, că trebuie educați în alt mod.

Într-o astfel de situație, părinții copiilor nu ar trebui să se supere sau să se enerveze. Ei pot spune că există diferite metode de educație și modalități noi de a interacționa cu copiii.

2. Impunerea punctului de vedere

Activitatea preferată a generației mai în vârstă este să-i întrebe pe cei tineri despre planurile lor de viitor și apoi să-și impună punctul de vedere. Sfatul lor este adesea enervant. Rudele mai în vârstă pot fi interesate de viața personală a celor mai tineri, pot adresa întrebări referitoare la căsătorie, nașterea copiilor.

Tinerii nu ar trebui să aibă o reacție violentă în acest caz. Ei pot sublinia că în zilele noastre nu este obișnuit să fii interesat de astfel de chestiuni personale, deoarece este o manifestare a lipsei de tact.

3. Dispute despre ai cui părinți trebuie vizitați mai des.

Părinții ar putea să exercite presiune, să vorbească despre faptul că sunt singuri, plictisiți, că i-au uitat copiii. Iar generația tânără ar putea să se certe între ei: părinții cui ar trebui vizitați mai des.

De fapt, dezbaterile în acest caz sunt nepotrivite. Mai bine vorbiți despre stabilirea unui program de vizite, sistematizarea vizitelor. Astfel și părinții nu vor fi supărați și situația conflictuală poate fi prevenită.

4. Certuri despre suma care poate fi cheltuită pentru cadouri.

Fiecare oaspete prezent are capacități financiare diferite, de aceea o discuție despre suma care poate fi cheltuită pentru cadoul cuiva este nepotrivită. Asta ar putea să-i irite pe cei care au probleme financiare. De asemenea, este posibil ca persoana care a făcut un cadou scump să fie considerată lăudăroasă.

5. Amintiri despre situațiile confuze. 

La masa festivă toată lumea vrea să se distreze, să zâmbească. Pentru a avea un motiv de râs, cineva își poate aminti situații ridicole din viața celor prezenți la sărbătoare. Omul pe seama căruia se fac glumele probabil se va supăra. Pentru a crea o atmosferă de bucurie, mai bine spuneți o glumă sau repovestiți  o comedie.

Aceste situații pot fi evitate dacă sunt respectate toate recomandările. Acest lucru vă va permite să vă bucurați de sărbătoare și să nu suferiți fiind în compania oamenilor dragi și apropiați.