5 lucruri despre care trebuie să taci, pentru a nu aduce necazuri celor dragi.

Ce trebuie să ții în secret și ce secrete nu trebuie spuse nici măcar prietenilor? Astăzi vom discuta aceste subiecte.

Desigur, există diferiți prieteni, dar uneori chiar și cele mai apropiate rude se pot comporta nepotrivit. De aceea, unora nu ar trebui să le dezvălui nimic, pentru binele tuturor.

Secrete care nu pot fi spuse:

1. Planurile mari

Rudele și prietenii nefavorabili te vor împiedica în mod subconștient. Doar pentru că ei nu au reușit, nu trebuie să reușească nimeni. Altfel, nu circumstanțele externe vor fi vinovate pentru eșecul lor, ci ei înșiși. Iar ei nu-și pot imagina asta.

Acest fenomen se numește efectul „crabilor în găleată”. Crabii nu pot ieși din ea, pentru că cei de jos îi trag constant înapoi pe cei care au putut să urce mai sus. Ține cont de asta și ține-ți planurile în secret.

2. Certurile în familie

Desigur, întotdeauna vrei să te plângi cuiva despre problemele din familie, dar aceasta este o pantă alunecoasă. Trebuie să cunoști măsura și să memorezi cu cine vorbești. În caz contrar, poți obține fie bucurie rea tăcută, fie o persoană invidioasă care va continua să folosească informațiile primite împotriva ta.

Dacă te plângi în mod constant unei prietene despre toate trăsăturile rele ale soțului tău, atunci ea va crede că el este o persoană teribilă. Deși în realitate se poate dovedi că doar ați avut certuri obișnuite. Cu toate acestea, zvonul despre inutilitatea lui poate ajunge la alți oameni. Ai nevoie de o asemenea reputație pentru iubitul tău?

Dacă aveți probleme în familie, contactați un specialist care știe exact ce să facă în acest sens. Acum există mulți terapeuți de familie care vă pot ajuta să vă rezolvați problemele.

3. Bârfele

Reputația de bârfitoare se va răspândi rapid pe buzele altora. Și va fi foarte trist dacă nu vei fi luată în serios pentru astfel de farse. Nu răspândi zvonuri și nu participa la răspândirea lor, este o ocupație foarte josnică. Ești mai presus decât asta, nu?

4. Sănătatea și comportamentul copiilor.

Nu ar trebui să te plângi în mod constant prietenelor despre cât de prost este fiul tău sau despre cum s-a îmbolnăvit din nou. Așa îi setezi pe cei din jurul tău să-și perceapă greșit personalitatea. Și cât de neplăcut va fi mai târziu pentru fiul tău, dacă le spui deschis străinilor despre detaliile intime ale sănătății lui!

5. Finanțele

În străinătate, nu se obișnuiește să se vorbească despre câștiguri, la noi încă nu este foarte comun. Să vorbești cu voce tare cât de mult câștigi nu vei face decât să provoci invidie și rea voință. Și, de asemenea, vor crește șansele ca hoții să-ți viziteze locuința. Ai nevoie de asta?