Mandala antistres: iată cum te poți calma datorită colorării.

Perioadele de stres și șocurile nervoase au un efect negativ asupra stării generale a organismului. Dacă o astfel de stare îți este cunoscută, atunci o mandală antistres te poate ajuta.

Mandalele sunt considerate un instrument eficient împotriva stresului, fapt care este confirmat de psihologi și de bioenergetici.

Mandala antistres: colorare în loc de sedative

În ciuda faptului că vizual mandala arată ca o imagine obișnuită sau ca o carte de colorat, ea are o semnificație mult mai largă. În traducere ”mandala” înseamnă „cerc”. Anterior, mandalele erau considerate desene sacre, deoarece reflectau sufletul omului și starea sa. În plus, călugării desenau mandale în timp ce se aflau în starea de meditație. Mandala desenată era percepută ca o sursă de forță și inspirație. De aceea, desenarea lor încă este considerat un proces important.

Particularitatea mandalei este că poate fi folosită în cele mai diferite perioade ale vieții când creierul nostru are nevoie de ajutor. Pictând o mandală, omul simte concentrare și calm, asemănătoare cu meditația. Foarte des, în timpul procesului, omul primește răspuns la o întrebare care îl preocupa foarte mult timp. Acest lucru se întâmplă inconștient.

Pe lângă procesul de colorare, este importantă și mandala deja desenată. Desenul gata poate deveni un punct în care se odihnesc creierul și vederea. De aceea, astfel de desene vă pot decora locul de muncă și casa.

Deoarece mandalele pot îndeplini diverse funcții, este foarte important să alegeți modelul potrivit. Aceasta poate fi o imagine care vă va îmbunătăți starea financiară, va crește fluxul de idei creative și va activa procesul de realizare a dorințelor. Apropo, unul dintre cele mai populare desene este mandala-antistres.

Cum să colorezi o mandală?

Când colorezi o mandală, este foarte important modul în care alegi culorile. Completând mandala ar trebui să te întrebi ce culoare te va ajuta să obții rezultatul pentru care pictezi acest desen. Indiferent de obiectivul pe care îl urmărești: îmbunătățirea sănătății, îmbunătățirea vieții personale sau creșterea veniturilor, mandala te va ajuta.

Experții spun că în acest moment deschidem calea spre subconștientul nostru. Acest lucru ajută la deschiderea fluxurilor de energie și le direcționează prin canalele potrivite. Schimbările se simt imediat.

Meditația asupra mandalei

O mandală colorată – este o modalitate de a medita, care ne ajută să înecăm zgomotul extern și să ne ascultăm pe noi înșine. Cum să faci asta?

– Găsește un loc confortabil și liniștit în casă, unde nu va deranja nimeni.

-Stai pe podea, pe scaun sau pe canapea, astfel încât coloana vertebrală să fie dreaptă. Te poți așeza în poziția lotus sau sprijinită de perete.

– Pune mandala la nivelul ochilor și concentrează-te pe cererea sau dorința ta.

– Privește imaginea din centrul cercului. Nu te concentra pe detaliile imaginii. Privește parcă prin desen.

– Încearcă să oprești fluxul zgomotului extern și gândurile haotice, concentrându-te asupra mandalei. Ajungând în tăcere, creierul îți va oferi opțiuni pentru rezolvarea problemei pentru care ai început meditația.

– Poți medita asupra mandalei de la 5 la 30 de minute. Practicanții avansați pot fi într-o astfel de meditație până la 1 oră.

În acest mod mandala-antistres te poate ajuta să te calmezi într-o perioadă de tulburări nervoase, precum și să găsești răspunsuri la întrebările tale.