Povestea unei femei care și-a pierdut cei mai buni ani din viață în încercarea de a-și găsi dragostea.

Totul s-a întâmplat acum 10 ani

”Am decis să divorțez de soțul meu și m-am ciocnit cu o mulțime de probleme. Credeam că nu voi mai putea iubi niciodată un alt bărbat. Toți mi se păreau plictisitori, deși în jurul meu erau mulți bărbați.

Din cauza situației în care mă aflam, nici la locul de muncă nu-mi mergea bine. Nimănui nu-i place un angajat care se plânge constant, de aceea șefa mea a decis să facă tot posibilul să plec din propria inițiativă. M-a trimis la o altă filială, sperând că asta mă va tulbura și mai mult. Dar nu mă preocupa munca, ci căsătoria mea distrusă. În noua filială, am întâlnit o fată care mi-a prezentat mai mulți prieteni, printre care erau și bărbați.

Am legat o prietenie frumoasă cu ea, comunicam și ne distram împreună, dar niciun bărbat din anturajul ei nu mi-a atras atenția. Și cu câteva zile înainte de divorț, prietena mea mi-a spus că îmi va face cunoștință cu un alt prieten de-al ei, care nu este împotrivă să mă cunoască. Eu eram împotrivă, dar el a venit sub pretextul să se întâlnească cu ea. 

În ciuda faptului că eram categorică și nu voiam să-l văd pe acest bărbat, întâlnirea noastră a avut loc, dar nu așa cum mi-am imaginat. El s-a apropiat de prietena mea, iar eu mi-am ridicat privirea să-l văd. Și brusc mi-am dat seama că este dragoste la prima vedere. Am uitat imediat de probleme, divorț etc. Am schimbat câteva cuvinte și el a plecat. Prietena mea mi-a sugerat că nu i-am atras atenția și s-a oferit să-mi prezinte pe altcuiva. Dar alții nu mă interesau. 

Am găsit numărul de telefon al acestui bărbat și am decis să-i scriu un mesaj în care i-am mărturisit că îl plac. El nu a reacționat în niciun fel, dar nici nu a existat un refuz din partea lui. Am comunicat aproximativ 2 săptămâni și eram copleșită de sentimente. Îl imploram să se întâlnească, iar el era împotrivă. Mi-a pus o condiție: mai întâi să divorțez și de fapt, are o iubită, de aceea nu ar trebui să mă bazez prea mult pe el.

Am divorțat fără probleme. Fostul meu soț și-a luat lucrurile din apartament și chiar era foarte surprins de ce nu mai plâng și nu-mi fac griji pentru tot ce se întâmplă. Nu aveam timp să-i explic. Eram copleșită de iubire. 

Eram atât de îndrăgostită, încât eu însumi i-am propus acestui bărbat o relație fără obligații. Eram dispusă să fac orice, atât timp cât îmi era alături. S-a gândit aproape o lună la propunerea mea. În cele din urmă a venit pentru o noapte și după aceea am început să ne întâlnim regulat.

Înțelegeam că nu voi reuși să-l păstrez doar cu întâlniri și atunci am început să-i fac cadouri scumpe. Bineînțeles că a fost șocat, dar cadourile le-a acceptat. Deoarece aveam nevoie de mulți bani pentru cadouri, am început să mă prezint ca un angajat decent și responsabil. Am realizat multe la locul de muncă, am obținut o majorare de salariul și chiar am primit o ofertă de muncă de la o altă firmă. Am fost de acord.

La scurt timp am aflat că iubitul meu s-a mutat cu fata despre care mi-a povestit la începutul comunicării noastre. Apoi m-a rugat să-i împrumut o sumă de bani. Eu însă eram atât de supărată, încât l-am refuzat. A decis să mă pună în fața unei alegeri, fie îi dau bani, fie nu îl voi mai vedea niciodată. I-am reamintit că îl iubesc și nu vreau să-l pierd, dar nu-i voi da nimic. A ales-o pe cealaltă, a plecat. Desigur, eram tristă, dar de data aceasta munca mea era mai importantă. 

Au trecut 3 luni. Într-o seară, după muncă, a venit la mine, m-a luat de mână și mi-a propus să mă conducă acasă. Am fost de acord. După acea noapte, relația noastră a continuat. Dar de data aceasta, în afară de întâlniri și intimitate, nu-i mai ofeream nimic și nici el nu cerea. Curând, iubita lui a rămas însărcinată, s-au căsătorit. Noi am continuat să ne întâlnim în secret.

Eram atât de cufundată în această relație încât am început să fac totul pentru a arăta mai bine în ochii lui. La început m-am ocupat de carieră, apoi mi-am schimbat apartamentul pe unul mai mare. Am vândut tot ce aveam pentru a-mi plăti ipoteca. Am început să am grijă de mine, de aspectul meu. Întotdeauna îmi sublinia defectele și eu încercam să le corectez. Toate acestea au durat timp de 10 ani.

Într-o zi mi-am fracturat piciorul. Recuperarea mea a durat o lună și jumătate. Toți mi-au oferit ajutorul, cu excepția lui. Aștepta să mă vindec. Mi-a scris că vrea să vină, dar eu l-am refuzat, pentru că nu aveam puterea să mă pregătesc pentru această vizită. S-a supărat. Nici de ziua mea nu mi-a urat la mulți ani.

După ceva timp, a început să posteze fotografii și postări pe rețelele sociale că se distrează de minune și schimbă fetele ca mănușile. Mult timp am urmărit asta, dar la un moment dat m-am supărat pe mine. De ce fac toate astea și suport?! I-am șters numărul și imediat m-am simțit mai bine.

De 2 luni sunt singură. Sentimentele mele încă nu au dispărut…Îl iubesc la fel. Dar dacă reapare în viața mea, mă voi ascunde, voi fugi, voi dispărea… Nu vreau să-l văd și să-l aud. Voi merge mai departe.”

Concluzia este una simplă:  Nu trebuie să trăiești cu iluzii. Această femeie trebuia doar să aibă puțină răbdare. Durerea și dezamăgirea ei după divorț ar fi dispărut în câteva luni și cu siguranță și-ar fi întâlnit dragostea adevărată. Dar ea a ales să creeze iluzia iubirii și relației. Ce păcat că a fost totul în zadar.