5 expresii pe care o persoană inteligentă nu le va rosti niciodată.

Nimănui nu-i place să recunoască că greșește și, cu atât mai mult, nimeni nu va spune despre sine: „Nu mă pot lăuda cu prea multă inteligență.” Cu toate acestea, alți oameni sunt gata să ne critice oricând.

Cum să nu pari o persoană ignorantă care nu se distinge prin inteligență? Este simplu – nu rosti expresiile pe care le vom discuta în continuare.

1. „Cu tot respectul, dar…”

Una dintre cele mai enervante expresii pe care o poți auzi. Cu ea încercăm să atenuăm informațiile pe care urmează să le transmitem, dar obținem efectul opus, din moment ce interlocutorul înțelege deja că va urma ceva foarte rău în adresa lui. Pentru a evita stinghereala și o imagine greșită despre tine nu face atac la persoană  și, în general, uită această expresie, dacă nu vrei să strici relația.

2. ”Mereu am făcut așa…” 

O altă expresie interzisă. De regulă, este folosită de persoanele în vârstă care nu pot accepta informațiile și regulile noi. Dar progresul și noile abordări în orice afacere pot oferi cel mai bun rezultat. De aceea, respingerea bruscă a oricărei propuneri cu siguranță nu este un semn de inteligență și gândire flexibilă.

3. „Eu niciodată…”

O expresie neplăcută care îți poate crea din senin un inamic. De îndată ce o spui, persoana înțelege că ai mutat atenția asupra greșelii sale și încerci să scapi de responsabilitate. Aceasta este agresiune pasivă. Este greu de imaginat o situație în care această expresie ar fi potrivită, de aceea, încearcă să nu o folosești chiar și atunci când comunici cu cineva neplăcut.

4. „El/ea este prea bun pentru tine”

Această expresie este folosită adesea de prietenii noștri apropiați, care nu înțeleg cât de periculoasă este. Mai ales dacă vorbim despre o femeie cu stima de sine scăzută care a fost nevoită să audă asta. Persoanele anxioase nu pot auzi astfel de cuvinte, deoarece se pot retrage în sine și vor evita comunicarea. Totul din cauza unei expresii nepotrivite. Dacă nu vrei să pierzi o persoană importantă pentru tine – nu rosti această expresie.

5. „Pe cine asculți! În jur sunt doar proști!”

O altă expresie din vocabularul oamenilor care nu se disting prin flexibilitatea gândirii. Este vorba despre cât de des ne considerăm superiori celorlalți, subjugând demnitatea oamenilor, care, de fapt, pot oferi sfaturi mult mai valoroase decât noi. O astfel de expresie nu indică deloc ce expert unic ești, ci mai degrabă, invers.