Ce puteți face dacă în relația voastră au apărut dificultăți: 8 sfaturi care vă vor ajuta să salvați relația.

De ce se destramă relațiile?

Unul dintre motive poate fi criza de personalitate. În această perioadă, mai mult ca niciodată, unul dintre parteneri are nevoie de sprijinul persoanei dragi, dar de multe ori ca răspuns primește doar neînțelegere.

Crizele în relații sunt frecvente. Pentru a ieși din criză, trebuie să înțelegi motivul apariției ei.

Un motiv fatal este pierderea încrederii în partener. Dacă nu există încredere între parteneri, relația mai devreme sau mai târziu se va destrăma. La pierderea încrederii duc minciunile, promisiunile încălcate, viclenia.

Un alt motiv sunt viziunile diferite asupra vieții și prioritățile diferite. Oamenii pot fi fericiți împreună la etapa îndrăgostirii. Dar așteptările noastre nu întotdeauna coincid cu realitatea. Nu există un astfel de partener care să corespundă tuturor criteriilor. Adesea, acesta este motivul pentru care relația se destramă, pentru că visurile nu se potrivesc cu realitatea.

Rutina, de asemenea, distruge relația.

Ce puteți face? Cum să vă salvați relația?

1. Schimbați-vă viziunea asupra situației, priviți din altă parte. Faceți tot posibilul ca relația să fie mai puternică. Faceți un efort împreună, comunicați despre ceea ce se întâmplă între voi.

2. Fă primul pas, nu aștepta ca partenerul tău să se maturizeze. Poți pierde timpul, cu fiecare pas vă îndepărtați unul de celălalt. Se poate întâmpla să fie deja prea târziu pentru a repara ceva.

3. Învață să-ți recunoști greșelile și să ierți greșelile partenerului, cedați unul altuia. Uită de vechile supărări. Exprimă-le, iartă și uită. Cere-ți iertare pentru greșelile tale. Găsește în tine puterea de a te împăca și a începe totul de la zero.

4. Încercați să o luați de la capăt. Lăsați totul în trecut, începeți o nouă relație.
Aduceți înapoi vechiul romantism: invitați-vă unul pe celălalt la întâlnire, oferiți-vă cadouri, relaxați-vă împreună, călătoriți.

5. Fiți prietenoși, zâmbiți mai des. Ceea ce le oferi oamenilor, aceea primești.

6. Acceptați-vă reciproc neajunsurile, fiți mai toleranți. Fiecare dintre noi are dreptul la greșeală.

7. Complimentați-vă, respectați-vă unul pe celălalt, exprimați-vă dragostea, dovediți-o în practică.

8. Găsiți mereu timp pentru a comunica, vorbiți despre tot ce vă îngrijorează. Când relația devine mai caldă, certurile pot fi evitate.

Cum să vorbești cu partenerul tău despre relație?

De îndată ce apar dificultăți în relația ta, invită-ți partenerul să vorbească. Trebuie să te pregătești pentru o astfel de conversație și să alegi momentul potrivit. Vorbește într-un mediu calm. Partenerul nu ar trebui să fie flămând sau să se grăbească undeva. Gândește-te la un plan de conversație, nu permite ca aceasta să se transforme într-o ceartă.

Relația este munca a doi oameni. Dacă ceri de la partenerul tău concesii, trebuie să cedezi și tu. Conversația voastră presupune îmbunătățirea relației, de aceea nu-ți umili partenerul, nu-l insulta.

Cum înțelegi că nu aveți viitor?

Când ne căsătorim, sperăm la o viață de familie lungă și fericită. Pentru ca acest lucru să fie adevărat, partenerii trebuie să aibă obiceiuri similare. Dacă certurile apar în mod constant pe motive domestice, o astfel de relație nu va dura mult.

Intimitatea este o parte importantă a relației. Dar o relație care este construită exclusiv pe s*x – nu va dura mult. Pasiunea ar trebui să fie înlocuită cu sentimente mai profunde. Dacă ele nu există, atunci nici relația nu va exista.

Nu va dura mult nici relația în care toate problemele sunt rezolvate doar de unul dintre parteneri. În cele din urmă omul obosește, nu simte sprijin și relația se destramă.

Certurile frecvente, de asemenea, ruinează relațiile. Unul va dori o relație calmă, dar deja cu un alt partener.

Parteneriatul se bazează pe încredere. Fiecare ar trebui să aibă propriul spațiu personal, prieteni, hobby-uri.

Controlul de către unul dintre parteneri, interdicțiile ca celălalt să se întâlnească cu prietenii – nu prevestesc nimic bun. Controlul se intensifică și relația se destramă.