8 motive pentru care ai început să adaugi în greutate de când te-ai căsătorit.

Dacă au trecut 20 de ani de la nuntă, nu ai niciun motiv de îngrijorare că ai adăugat câteva kilograme în plus. Dar dacă v-ați căsătorit recent și te-ai îngrășat, atunci merită să acorzi atenție acestui lucru. Iată care ar putea fi motivele creșterii în greutate:

1. Scăderea activității

După nuntă nu mai mergi atât de des în cluburi sau la petreceri, ești mai mult acasă. Cheltui mai puțină energie, de aceea greutatea ta a început să crească.

În acest caz, merită să găsești împreună cu soțul tău interese și hobby-uri care necesită ieșirea din casă. De exemplu: lecții de dans și călărie, vizite la cinema etc.

2. Dezamăgirea 

Ești puțin dezamăgită de partenerul tău. Când l-ai cunoscut, era un tânăr grijuliu și romantic, iar acum au început să apară trăsături negative de caracter care sunt noi pentru tine. Dezamăgirea ta duce la stres, iar stresul, după cum știi, duce la creșterea apetitului.

Analizează dacă totul este atât de rău. Notează pe o foaie trăsăturile de caracter negative și pozitive ale soțului tău și vezi care sunt mai multe.

3. Ai început să gătești mai mult.

Gătești alimente consistente, bogate în calorii, pentru că bărbatul trebuie să fie hrănit bine. Adesea, în timpul săptămânii, luați cina împreună. Când gătești mâncare, cu siguranță o guști, apoi mâncați împreună și uiți de dietă.

Vorbește cu soțul tău despre mesele voastre, poate că nici el nu vrea să mănânce noaptea. Dacă este împotriva alimentelor dietetice, atunci gătește ceva dietetic pentru tine, explicându-i soțului că nu vrei să fii grasă în câteva luni.

4. După nuntă, cercul rudelor a crescut.

Ceea ce înseamnă că există mai multe zile de naștere, aniversări, întâlniri memorabile cu mese din belșug. Gândește-te la ce fel de mâncare nu vei putea refuza: de exemplu, tortul pe care îl coace soacra ta de sărbători, plăcintele bunicii sau poate celebrul pilaf pe care îl face mătușa ta etc. Mănâncă doar acest fel de bucate și nu te atinge de restul preparatelor.

5. Familia are o mașină.

Dacă înainte de căsătorie mergeai mai mult pe jos, acum la serviciu, la cumpărături te duci cu transportul personal, de aceea cheltuiești mai puține calorii.

În unele cazuri poți înlocui călătoria cu mersul pe jos. Fă cât mai multă mișcare, urcă pe scări, mergi mai des în vizită la prieteni, decât să-i telefonezi.

6. În loc de fitness, ai treburi casnice.

Este de înțeles că o femeie căsătorită are o mulțime de treburi casnice, mai ales dacă locuiești separat de părinți. Dacă mai devreme îți dedicai timpul liber ție, fitness-ului, acum acorzi din ce în ce mai mult timp treburilor casnice. Dar costul lor nu poate fi comparat cu sportul.

O soluție ar fi să faci sport împreună cu soțul: yoga în cuplu, tenis, volei.

7. Ai un copil

În primii ani femeia își îndreaptă toată atenția către micuț. Fiind acasă aproape tot timpul, ea nu are nicio motivație să arate bine. Lipsa somnului crește nivelul hormonului foamei în organism și este ușor să-l potolești fiind tot timpul prin bucătărie.

Împărțiți în mod egal cu soțul tău sarcinile de îngrijire a copilului, găsește timp în programul tău încărcat pentru a merge la sală sau la o cafenea.

8. Alimentele bogate în calorii sunt mereu prezente în casă.

Dacă înainte nu cumpărai brânză și cârnați în cantități mari, acum aceste produse, atât de iubite de soțul tău, sunt mereu prezente în frigider. Și, dacă soțul tău iubește tot ce e dulce, atunci cu siguranță pe masă vor fi dulciuri și prăjituri. Ascunde astfel de produse pentru a evita tentația.