O greșeală frecventă pe care o fac multe femei mature.

Astăzi multe femei de la noi trăiesc zi de zi în modul seducție: își cumpără push-up, își vopsesc genele și merg la sală chiar dacă nu le place, doar pentru a-și menține atractivitatea sexuală.

– Dacă vei continua în acest mod – mi-a spus odată o colegă, în timp ce savuram o prăjitură – în cinci ani niciun bărbat nu te va dori. 

Aparent, ar fi trebuit să mă sperie astfel de cuvinte și să activez urgent modul ”fapte eroice”.  Să-mi înțeleg responsabilitatea pentru erecția bărbaților.

Adesea, „să ai grijă de tine” dintr-un anumit motiv înseamnă „să corespunzi dorințelor s*xuale ale bărbaților”. Această abordare a femeilor este foarte obositoare. Atât de obositoare încât unele încep să se răzvrătească.

Deci, se dovedește că trebuie să renunț la o friptură suculentă, la un pahar de vin roșu seara, la odihna mea… Și să-mi petrec timpul făcând niște mișcări stupide ale corpului în sala de sport, după care un străin de care nu-mi pasă, brusc să-și simtă masculinitatea? Ce naiba?

Desigur, în capul femeii care a fost crescută cu asemenea idealuri îndoielnice, se coace foarte curând o rebeliune. Ea, fie continuă să facă acte curajoase zi de zi, push-up-ul devine tot mai puternic, stratul de fond de ten tot mai gros, fie renunță complet la bărbați.

Pentru că, într-adevăr, este mult mai ușor și mai ieftin să pleci în vacanță într-o țară exotică, decât să încerci să satisfaci s*xual un bărbat. Femeia înțelege că aceasta este o modalitate mai scurtă de atingere a obiectivului, decât 40 de ore pe săptămână făcând sport și trei operații plastice, dintre care una cu implanturi.

Să adăugăm la asta și faptul că femeia noastră duce pe umerii ei toate greutățile vieții. Și din cauza acestor greutăți, până la vârsta de 35 de ani, încep să o doară umerii, a șaptea vertebră se acoperă cu grăsime, motiv pentru care apar alte probleme de sănătate.

S-ar părea că acesta este momentul să mergi la sală, la piscină, la Pilates și la masaj. Dar femeia noastră severă nu știe astfel de cuvinte. Ea știe doar despre cum să fie sexy în ochii bărbaților și nu despre propria sănătate. Ea nu este suficient de matură  pentru a avea grijă de sine.

Femeia noastră, în general, tinde să aibă grijă de toată lumea – de soț, copii, nepoți – dar nu și de sine. Nu-i place și nu știe cum să-și mențină sănătatea, iar pentru ea a avea grijă de sine înseamnă pantofi cu toc de 10 centimetri, push-up și un strat gros de rimel pe gene.

Astfel, femeile noastre frumoase se plimbă cu osteocondroză, o greutate periculoasă pentru organele interne și alte delicii legate de vârstă. Și nu știu, nici măcar nu bănuiesc că pot face ceva cu ele. ”Cum să găsesc timp, de unde? Fără mine, toți se vor pierde…”

Dar își doresc să fie frumoase și în loc să aibă grijă de sănătate, ele poartă push-up scump, își ung fața cu creme scumpe și așteaptă fericirea. Unele au renunțat, obosind să tot sară în jurul bărbaților.

E bine dacă vine ziua în care înțelegi că ”a avea grijă de tine” este ceva fundamental diferit de push-up. Este ceva ce faci doar pentru tine…

Autor: Morena Morana