Experiența personală: Iată cu ce probleme se confruntă unele cupluri în care există o diferență mare de vârstă.

Astăzi vă împărtășim experiența personală a două cupluri în care există o diferență semnificativă de vârstă. Ei ne dezvăluie cu ce probleme se confruntă din cauza deciziei de a-și pune sentimentele pe primul loc, iar opinia publică pe al doilea.

Norma și Chris, diferența de vârstă 32 de ani

„Dacă eu am 68 de ani, atunci de ce nu pot avea un soț de 36 de ani?”  – ridică din umeri Norma Harvey din Brighton. Ea avea 50 de ani, iar viitorul ei soț Chris avea doar 18 ani când s-au cunoscut.

„M-am întâlnit cu multe fete, dar toate mi se păreau imature. Apoi mi-am dat seama că am nevoie de o femeie mai în vârstă, spune Chris. Nu știu cum am avut curajul să mă apropii de Norma și să o rog să danseze. Ea m-a refuzat, spunând că este atât de obosită încât nu poate sta în picioare, iar eu i-am promis că o voi duce în spate.”

Din acel moment, cuplul nu s-a mai despărțit, iar trei ani mai târziu, Norma și Chris au devenit oficial soț și soție.

Din păcate, nici una dintre rudele miresei nu a venit la nuntă. Chiar și fiica Normei din prima ei căsătorie (este cu câteva luni mai mică decât Chris) a ratat ceremonia.

„Este trist că nimeni din familie nu a venit, dar nu am putut face nimic în privința asta”, oftă doamna Harvey. Nu îmi pasă prea mult că unii prieteni și rude nu-l aprobă pe soțul meu și îl consideră ”un băiat-jucărie”. Le place sau nu ceea ce se întâmplă, dar aceasta este viața mea. De ce să nu o trăiesc așa cum vreau eu?”

Chris nu regretă că și-a dedicat viața soției sale, deși recunoaște că era „doar un copil” când s-au cunoscut. Soții se confruntă în mod constant cu ostilitatea oamenilor. Cuplul surprinde adesea privirile celor din jur asupra lor. Odată, un tip i-a scuipat doar pentru că se țineau de mână. Un alt incident neplăcut s-a întâmplat într-un restaurant, când unul dintre vizitatori le-a sugerat să nu se sărute în prezența copiilor săi.

****

Michael și Tanisha, diferența de vârstă 36 de ani.

Michael Kilpatrick, în vârstă de 71 de ani, este căsătorit cu Tanisha, în vârstă de 35 de ani. Cuplul s-a cunoscut în Sierra Leone, țara natală a fetei, unde Michael a venit într-o călătorie de afaceri. „Pe atunci nu-mi căutam o soție, cu atât mai puțin o parteneră care să fie cu 36 de ani mai tânără decât mine. A fost destinul. – recunoaște bărbatul.

Ei s-au căsătorit acum 11 ani și în tot acest timp, oamenii din jurul lor îl tratează pe Michael drept ”sponsorul unei fete care își construiește o carieră de model”.

Michael este conștient de felul în care arată cuplul lor din afară – „un bătrân prost cu bani și o femeie tânără frumoasă” – dar asta nu îl deranjează prea tare. Se bucură că are o soție atât de atrăgătoare. „Nu înțeleg de ce toată lumea este atât de preocupată de partea intimă a vieții noastre. Ei bine, desigur, facem dragoste, – Tanisha este surprinsă. „Suntem oameni normali!”