12 motive principale pentru care bărbatul evită să se căsătorească.

Femeia și bărbatul sunt într-o așa-numită căsătorie civilă și ea așteaptă o cerere în căsătorie. Bărbatul însă nu se grăbește să se pună în genunchi și să-i ofere inelul așa cum își imaginează ea acest eveniment în fanteziile ei.

Femeia așteaptă, îndură, speră că se va întâmpla în curând. Cineva are răbdare 3 ani, cineva 6 ani și mai mult…Periodic ea face crize de isterie, când nivelul de tensiune crește. Resentimentele, iritația, mânia și chiar furia se varsă asupra partenerului cu o forță mare. Partenerul activează apărarea psihologică și, ca răspuns îi poate spune orice.

Apoi, ambii se duc în camere diferite – în cel mai bun caz. În cel mai rău, se despart… pentru o vreme. Când emoțiile se potolesc, apare o „foame” de comunicare, s*x, căldură etc. Și din nou se întâmplă apropierea, discuții despre cine și de ce s-a supărat, promisiuni de a corecta totul și speranță pentru viitor.

Și femeia din nou așteaptă, speră…până la o nouă izbucnire….Unele femei pleacă, altora le este mai greu.

Deci, de ce el nu se căsătorește? Am identificat 12 motive principale:

1. El nu a ales femeia.

Bărbatul se simte comod cu femeia, ea i se potrivește în multe privințe, dar nu el a ales-o. De fiecare dată bărbatul speră și visează că există o femeie mai bună. De aceea, nu se grăbește la căsătorie.

2. Femeia nu l-a ales.

Bărbatul a ales femeia, dar are îndoieli că ea nu l-a ales. În comportamentul femeii există ceva ce îl face să se îndoiască de loialitatea ei. În special, dacă bărbatul a avut o experiență negativă în trecut. Acum el are nevoie de garanții. Dar femeia nu-i poate oferi garanții. Ea flirtează cu alți bărbați, atrage atenția asupra ei și bărbatul observă acest lucru. De aceea, el nu se căsătorește.

3. Femeia este mai mult o mamă pentru el. 

Această relație seamănă mai mult cu relația părinte-copil, decât cu relația bărbat-femeie. Desigur, te poți căsători cu „mama”, dar nu orice bărbat vrea acest lucru.

4. Amanta eternă

„Amanta veșnică” în interiorul ei este o fetiță, deși la exterior poate părea o „doamnă de fier”. Ea face adesea scandaluri, accese de furie, cere constant atenție, se supără. ”Mica fetiță” nu are ce să-i ofere bărbatului, decât trupul ei. Prin urmare, nu știe să construiască o relație adultă cu bărbatul, doar o relație părinte-copil.

5. Amantul etern

”Amantul etern” este bărbatul „blocat” într-o perioadă a vieții, adesea adolescentă, romantică. Pentru el este important să fie un erou romantic, să primească atenție, recunoaștere de la cât mai multe femei. Cu cât are mai multe victorii amoroase, cu atât se simte mai sigur ca bărbat.

6. Bărbatul nu reușește să facă față cerințelor femeii. 

De exemplu, el trebuie să o ducă la restaurante, stațiuni, să-i cumpere haine scumpe, să-i dea aur și diamante etc.

7. Hiper-Responsabilitatea

Hiper-responsabilitatea, la fel ca și super-sarcina, privează omul de putere, îi taie „aripile”. Bărbatul înțelege că, dacă se căsătorește, atunci trebuie să fie responsabil pentru familie. Dar sentimentul de hiper-responsabilitate nu îi permite să se relaxeze și să se bucure de anticiparea vieții de familie. Principul său este: ”totul sau nimic.”

Până când nu are o mașină, un apartament, bani suficienți, el nu-și poate permite un asemenea lux, precum căsătoria. De aceea, rămâne în acest „SAU”, ca într-o mlaștină.

8. Încălcarea ordinii sistemice

Femeia poate rămâne însărcinată doar făcând dragoste. Iar bărbatul care participă la acest proces numit „doar dragoste” NU este deloc pregătit să se căsătorească!

9. Mutarea sentimentelor

Partenerii nu sunt în contact unul cu celălalt. Sunt în contact cu „părinții” lor, sau mai degrabă cu ideile lor despre ei. El vrea o „mamă perfectă” de la ea, ea vrea un „tată perfect” de la el. Și ambii tind să se refacă unul pe celălalt în „părinții lor ideali”, pe care nici el, nici ea nu i-au avut.

10. Lipsa de încredere

La întrebarea „De ce nu te căsătorești cu mine”, bărbatul critică și devalorizează femeia, răsplătind-o cu diverse epitete neplăcute. „Atunci când vei deveni într-un anumit fel, mă voi gândi la asta…” îi spune el de fiecare dată.

11. Fetița tatei, Băiatul mamei.

În astfel de cupuri (băiatul mamei, fetița tatei) nu sunt neobișnuite scandalurile, lupta pentru conducere și pentru un loc în cuplu. Femeia vrea să ocupe locul bărbatului și în același timp nu-i place să fie în acest rol. Asumându-și responsabilitatea, mai târziu ea înțelege că aceasta o împovărează și încearcă să o întoarcă partenerului.

Bărbatul opune rezistență, nu se grăbește să-și asume responsabilitatea. Inclusiv pentru cererea în căsătorie. În astfel de cupluri, nu este neobișnuit ca femeia să-și ceară bărbatul în căsătorie!

12. Bărbatul nu iubește femeia.

Pur și simplu nu o iubește, de aceea nu se căsătorește cu ea. Nu există sentimente, nici apropiere.