9 greșeli care pot distruge cu ușurință prima impresie despre tine.

Orice detaliu este important. 9 greșeli care pot distruge cu ușurință prima impresie despre tine:

1. Întârzierile

O întârziere de câteva minute nu înseamnă nimic. Este ușor să-ți ocupi acest timp și să nu observi absența interlocutorului. Dar dacă durează mai mult persoana se va gândi că cel pe care îl așteaptă nu a încercat să vină la timp. Apropo, destul de des acest lucru se dovedește a fi adevărat, deoarece situațiile de „forță majoră” de fapt nu sunt așa. De aceea, trebuie să acorzi mai multă atenție punctualității, mai ales la primele întâlniri. În caz contrar, vei obține de la început un interlocutor nu foarte loial.

2. Neglijența 

Nimeni nu trebuie să arate frumos în mod convențional pentru a fi pe placul cuiva. În plus, nu putem fi pe placul tuturor. Dar există o diferență între libertatea de exprimare și neglijență. Și, de asemenea, între nepăsare și neglijență accidentală.

Să presupunem că o pată proaspătă de înghețată poate apărea accidental pe hainele oricui. Dar dacă pe urmele de pe tricou poți determina cu ușurință ce a mâncat omul în ultima săptămână, atunci impresiile despre el nu vor fi cele mai bune.

3. Probleme cu vorbirea

A scrie și a vorbi corect este una dintre abilitățile de bază pentru cei care vor să facă o impresie bună. Însă această abilitate este adesea subestimată. Desigur, nu pentru orice eroare de vorbire ar trebui să-ți fie rușine. Toată lumea face greșeli, nimeni nu este perfect. Alfabetizarea este un domeniu în care oamenii se îmbunătățesc la nesfârșit. De aceea, această oportunitate nu trebuie neglijată. Cu cât vorbirea ta este mai corectă, cu atât îți va fi mai ușor să faci o impresie bună.

4. Nepolitețea 

De obicei, persoana este bună, politicoasă și grijulie cu cel pe care încearcă să-l cucerească. De aceea, atitudinea disprețuitoare față de oamenii din jur poate părea și mai contrastantă. Adesea, acest lucru se manifestă în comunicarea cu personalul de serviciu. Familiarul „Hei, tu!” adresată ospătarului poate anula toate eforturile anterioare.

5. Glumele nepotrivite

Pentru ca o glumă să fie bună, trebuie să fie atât amuzantă, cât și relevantă. Și pentru asta este important să înțelegem corect contextul.

6. Acțiuni ciudate de a atrage atenția.

Abilitățile de autoprezentare sunt utile, mai ales dacă trebuie să impresionezi la un interviu de angajare sau la o întâlnire. Dar una este să-ți arăți virtuțile și alta este să te lauzi în mod deliberat. Din păcate, aici nu există o graniță universală, totul depinde de percepția interlocutorului.

7. Dependența de gadgeturi

În zilele noastre, căștile fără fir rămân adesea în urechi aproape tot timpul. Oamenii își pun telefoanele pe masă și verifică în fiecare minut dacă există notificări noi. Dar nimănui nu-i place când i se atribuie un rol secundar. Și cei mai mulți dintre noi nu primesc informații la care trebuie să reacționeze urgent. Deci, este mai bine să lași dispozitivele deoparte și să te concentrezi pe conversație.

8. Invazia spațiului personal

Unii oameni trec cu ușurință la contactul fizic, cum ar fi bătăi pe umăr sau îmbrățișări. Cineva se va simți inconfortabil dacă este abordat mai aproape de 80 de centimetri. În timp oamenii sunt mai dispuși să te lase să intri în spațiul lor. Dar la început este mai bine să păstrezi distanța: politețea este foarte importantă.

9. Curiozitatea care se mărginește cu lipsa de tact. 

În procesul de comunicare, oamenii ajung să se cunoască mai bine. Ei își pun întrebări reciproc, vorbesc despre sine. Dar există informații care pot fi împărtășite doar oamenilor foarte apropiați sau chiar nimănui. De exemplu, cu siguranță nu ar trebui să pui întrebări despre sănătate. Omul va fi forțat să răspundă sau să găsească cum să iasă din situație. Ambele sunt incomode. Precum și să asculți dezvăluirile altora pe subiecte dubioase.