10 semnale alarmante la prima întâlnire, după care trebuie să întrerupi comunicarea.

Prima întâlnire le provoacă multor oameni sentimente contradictorii: entuziasm, nervozitate sau chiar frică. De multe ori suntem dezamăgiți de întâlniri pentru că ne dorim o relație adevărată, dar ajungem să petrecem timpul cu oameni care nu ni se potrivesc. Cu toate acestea, există mai multe modalități sigure de a înțelege la prima întâlnire că persoana nu este potrivită pentru tine. Doar acordă atenție următorului comportament.

1.Lipsa de respect față de limitele personale.

Acordă o atenție deosebită modului în care reacționează omul când nu obține ceea ce-și dorește. Sau când îi spui că îți place ceva ce lui nu-i place. Atitudinea față de limitele personale este foarte revelatoare și spune clar dacă potențialul partener te respectă sau nu-i pasă de sentimentele tale.

2. Nepolitețe și comentarii urâte despre alți oameni.

Nu contează cât de bun este omul cu tine. Dacă este nepoliticos cu alții, acesta este un semn rău. Acordă atenție modului în care interlocutorul vorbește despre oameni. Poate că spune lucruri urâte despre prietenii lui sau afirmă că toți în jur sunt idioți. Dacă omul nu se poate înțelege cu nimeni, cel mai probabil problema este în el, nu în ceilalți.

3. Cuvinte neplăcute despre fosta.

Nu este cea mai bună idee să vorbiți despre foștii parteneri la prima întâlnire. Dar dacă ați atins totuși acest subiect și interlocutorul își numește fosta iubită „nebună” sau vorbește despre ea într-un mod peiorativ, acest lucru arată că nu este capabil să poarte răspundere pentru acțiunile sale.

4. Reacție inadecvată la întrebări.

Dacă pui întrebări logice, dar nu primești răspunsuri sau te confrunți cu judecată, fii atentă. Poți afla multe întrebând interlocutorul ce așteaptă de la această întâlnire. Este o întrebare directă la care poate răspunde sincer. Cele mai alarmante răspunsuri vor fi:

– De ce mă întrebi asta? Nu știu.

– Să vedem ce se va întâmpla.

– Te grăbești.

O astfel de reacție arată că el te condamnă pentru cele mai simple întrebări, ceea ce înseamnă că nu mergeți pe același drum.

5. Atenție sporită la telefon

Dacă omul este în mod constant distras de apeluri nesemnificative sau de verificarea mesajelor, atunci este indiferent față de sentimentele tale. Există șansa să nu se poată concentra niciodată pe tine și pe întâlnirea voastră.

6. Vorbește numai despre sine.

Observă cursul comunicării: interlocutorul vorbește cu tine sau poartă un monolog? În cel de-al doilea caz, persoana va vorbi exclusiv despre sine, fără să-ți pună întrebări și fără să-ți ofere posibilitatea să spui ceva.

Într-o conversație bună un participant întreabă, celălalt răspunde și apoi își pune întrebarea. Acesta este genul de comunicare spre care ar trebui să tinzi.

7. Rapiditate în desfășurarea evenimentelor.

Când interlocutorul vorbește în detaliu despre viitor – ce veți face împreună, unde veți călători, la început poate părea drăguț. Dar merită să iei în considerare faptul că această persoană încă nu te cunoaște deloc.

8. Complimentele dubioase.

Uneori, oamenii îți spun ceva și te fac să te întrebi: oare ai primit un compliment sau ai fost insultat? Mulți fac acest lucru intenționat pentru a-și face interlocutorul să se îndoiască de sine și să aștepte aprobarea celorlalți. Iată câteva exemple de astfel de „complimente”:

– Arăți bine pentru vârsta ta.

– Ești drăguț, dar ți-ar fi mai bine fără barbă.

– De obicei nu-mi plac femeile plinuțe, dar tu ești atrăgătoare.

9. Discuții despre s*x

Desigur, într-o zi acest subiect va trebui să fie discutat, dar dacă apare la prima întâlnire, acesta nu este cel mai bun semn. Și nu este  vorba de delicatețe. Problema este alta: omul începe o conversație despre s*x, deși nu știe încă cât de confortabil te simți să discuți despre asta. Dacă omului îi pasă de tine și își dorește cu adevărat să te cunoască, nu va vorbi despre intimitate la prima întâlnire.

10. Neglijarea problemelor de securitate

Imaginează-ți că ești invitată să te plimbi noaptea într-un loc slab populat. Refuzi pentru că ești îngrijorată de siguranța ta. Iar bărbatul ca răspuns devine iritat și spune că temerile tale sunt exagerate. Într-o astfel de situație, merită să te gândești dacă ai nevoie de un astfel de partener. Puțin probabil îți va respecta celelalte nevoi în relație.