6 caracteristici speciale care fac omul sensibil să se considere inferior.

O persoană sensibilă pune totul la inimă, simte cele mai mici schimbări în starea interlocutorului, reacționează brusc la ele. O astfel de caracteristică face adesea omul să sufere, să creadă că este inferior.

Această părere este întărită și de societate, care va reproșa celor sensibili că au tendința de a dramatiza totul. Un om sensibil nu ar trebui să creadă orbește ceea ce spun alții. Pentru că ei nu vor putea înțelege niciodată unele dintre caracteristicile sale speciale. Iată câteva dintre ele:

1. Complexitatea emoțională

O persoană sensibilă va experimenta emoții neobișnuit de profunde și complexe. Ele pot fi atât pozitive, cât și negative. Va simți totul atât de puternic, încât uneori va apărea și durerea sufletească. Cu toate acestea, emoțiile sale se vor schimba rapid, starea sa psihologică va fi întotdeauna instabilă.

2. Salturi emoționale ascuțite. 

Un astfel de om poate trece de la disperare la euforie în câteva minute. Tristețea cauzată de un cântec vechi poate fi înlocuită instantaneu de bucurie. O astfel de persoană își va aminti toate locurile pe care le-a vizitat, se va gândi la acei oameni care i-au fost alături în momentele fericite. Îi va fi neobișnuit de greu să se despartă de oameni, să-și ia rămas bun. El va fi nostalgic destul de des.

3. Empatia

O persoană cu sensibilitate puternică va empatiza profund. Își va face griji pentru alți oameni, pentru cei dragi, prieteni. Acest lucru se întâmplă pentru că poate încerca emoțiile altora, se poate pune în locul lor. El face asta intuitiv, nu trebuie să i se reamintească că trebuie să se pună în rolul altuia și face asta fără prea multe dificultăți.

4. Percepție acută a tuturor lucrurilor.

O persoană sensibilă evaluează rapid oamenii și circumstanțele. Va vedea rapid nesinceritatea interlocutorului, va înțelege că acesta vrea să înșele, să obțină beneficii din circumstanțe dificile, în timp ce dăunează altora.

Dar asta nu-i ușurează viața. O persoană sensibilă nu înțelege de ce oamenii se comportă astfel, ce îi ghidează atunci când ruinează în mod deliberat viața altora. Astfel de reflecții pot conduce omul sensibil în depresie.

5. Lumea interioară bogată.

O persoană sensibilă va avea multe idei în cap, va visa mult, se va gândi constant la ceva. Acest lucru se întâmplă pentru că se încarcă cu emoții de la alții, primește o mulțime de impresii.

De asemenea, o persoană sensibilă se distinge prin curiozitate, tendința de a învăța ceva nou. Drept urmare, are la dispoziție multe informații din care poate crea cele mai neobișnuite idei.

6. Anxietatea existențială

Dacă omul se distinge prin sensibilitate, atunci va trăi cu sentimentul de anxietate. Ea poate apărea pe motiv că timpul se scurge și el nu poate face nimic important.

Această anxietate epuizează omul, dar în același timp îi aduce beneficii. Datorită acesteia, omul se dezvoltă, încearcă să acționeze rapid, să fie activ pentru a finaliza totul la timp, pentru a nu-și pierde o parte din viață în gol.

Persoanele sensibile nu ar trebui să presupună că sensibilitatea lor este o patologie. Este doar o trăsătură care trebuie utilizată în mod corespunzător pentru a obține beneficii, nu pentru a-și face rău.