5 sfaturi utile pentru mamele care își cresc singure fiul.

Nu este ușor să crești un copil. În special pentru o mamă care, din anumite motive, a rămas singură, care nu are soț. Dacă mama crește un băiat, atunci ea nu numai că trebuie să câștige bani pentru existență, ci și să crească un bărbat adevărat. Acest lucru, deși dificil, totuși este posibil de obținut.

Dacă ești o mamă singură, iată câteva sfaturi care te pot ajuta în acest sens.

1. Nu invada spațiul personal al fiului.

Ai putea fi tentată să faci curățenie în camera lui, să-i aranjezi lucrurile și în același timp să te uiți prin ele. Nu trebuie să cedezi unei asemenea tentații. Nu este vorba despre faptul că fiul tău ar avea niște secrete. El are dreptul la spațiu personal care trebuie respectat. Pentru a face acest lucru, doar cere-i permisiunea să intri în cameră, să iei ceva.

2. Evită pretențiile.

Dacă îți critici constant fiul, ai pretenții față de el, atunci vei lansa în el un mecanism de formare a hiperresponsabilității. La vârsta adultă, el se poate transforma într-o victimă, va încerca să mulțumească pe toată lumea, să fie pe placul tuturor.

În același timp, el va fi rău pentru sine, va fi nefericit. Dacă nu-ți dorești o astfel de soartă pentru fiul tău, atunci ar trebui să renunți la pretenții.

3. Nu-l întreba despre experiențele sale personale, despre starea mentală, când nu vrea să vorbească despre asta.

Fiul tău te va lăsa să intre în viața lui, îți va împărtăși secretele, dacă vei construi o relație de încredere cu el. Dacă încerci în mod persistent să afli tot ce se întâmplă în viața lui, atunci el doar se va îndepărta de tine.

Nu trebuie să-i încalci limitele interioare, să-i invadezi sufletul. Numai în acest caz, el va fi sincer și chiar va lua el însuși inițiativa.

4. Nu-l împiedica să facă propriile greșeli.

Orice mamă își va face griji pentru copilul ei, îi va fi teamă să nu-și dăuneze, să-și facă rău.

Dacă ești o mamă singură trebuie să-ți controlezi manifestările, trebuie să-i ofere fiului o anumită libertate de acțiune. Copilul trebuie să facă greșeli, să câștige experiență de viață pentru a putea lua decizii în cunoștință de cauză în viitor, pentru a-și asuma responsabilitatea.

5. Hiper-protecția este dăunătoare. 

Mama își poate proteja fiul exagerat, ea poate face toată munca pentru el. De exemplu, îl va ajuta cu temele pe acasă, îi va face curățenie în cameră, chiar și când este adolescent.

Această tactică ar trebui abandonată. Astfel vei avea mai mult timp liber pentru tine, iar băiatul va avea ocazia să se manifeste, să realizeze ceva pe cont propriu.

Urmând sfaturile de mai sus, femeia își va putea crește fiul corect, chiar dacă o face singură. Băiatul ei, când va crește, va deveni un sprijin de încredere, iar mama se va putea baza pe el oricând.