Cum să-ți înveselești copilul: 8 modalități testate și eficiente.

Copilul tău este trist? Încearcă să-l înveselești. Acest lucru este foarte ușor de făcut dacă te îndepărtezi puțin de reacțiile stereotipe, automate. Iată cum poți face asta:

1. Colectarea lacrimilor

Copilul tău plânge și nu știi cum să-l calmezi? Propune-i să-și colecteze lacrimile pentru a prepara din ele o licoare magică, pe care dacă o va bea, totul neapărat va fi bine.

2. Un înlocuitor potrivit pentru lucrurile preferate.

Dacă micuțul vrea să poarte tricoul lui preferat, dar acesta este la spălat, invită-l să aleagă un alt tricou care se aseamănă cu cel preferat după 5 semne.

3. Cine se simte rău – cine se simte bine?

Jucați jocul „Cine se simte rău – cine se simte bine”. Din cauza vremii ploioase, nu ați ieșit la plimbare, dar copacii și iarba sunt foarte mulțumiți de ploaie, grădina zoologică s-a închis devreme, în schimb animalele se vor putea odihni mai devreme.

4. Inventați o poveste magică.

Copilul și-a pierdut jucăria preferată sau i-a zburat balonul? Inventați împreună o poveste magică despre ce s-a întâmplat cu aceste lucruri și unde sunt acum.

5. Alcătuiți o listă pentru viitor.

Mulți copii se întristează, gândindu-se că dacă nu au reușit acum, nu vor reuși niciodată. Faceți o listă pentru data viitoare, ce animale veți vedea la grădina zoologică, ce veți încerca data viitoare în parcul de distracții. O astfel de listă îi va oferi încrederea că acest lucru neapărat se va întâmpla.

6. Jucați-vă!

Gândiți-vă la aventuri pe care nu ați reușit să le faceți înainte. Jucați-vă cu jucăriile preferate ale copilului, inventați un oraș de jucării cu cafenele, parcuri și distracții.

7. Visați împreună. 

Fanteziile vă pot ajuta să depășiți emoțiile neplăcute ale copilului. Imaginați-vă împreună ce s-ar fi întâmplat dacă totul ar fi funcționat. Ce v-ar fi așteptat în parcul de distracții, dacă nu ar fi plouat, ce excursie minunată ar fi fost dacă nu v-ați fi îmbolnăvit. Fanteziile vor ajuta copilul să se calmeze și să vă gândiți la planuri pentru viitor.

8. Organizați o petrecere în cinstea evenimentului trist.

Dacă copilul nu a reușit ceva sau planurile sale au eșuat, spune-i că nu trebuie să fie trist. Organizați o petrecere în cinstea vremii nefavorabile, dispoziției proaste și jucăriei sparte. Acest lucru poate fi foarte distractiv și interesant.