3 tipuri de mame enervante care pot fi întâlnite pe terenul de joacă.

Toate mamele care au un copil mic frecventează adesea terenul de joacă. Acolo au ocazia să comunice cu alte mame, să cunoască experiența lor, să-și împărtășească propria experiență. S-ar părea că o astfel de interacțiune ar trebui să fie extrem de plăcută, dar nu se întâmplă întotdeauna. Sunt mame enervante, cu care este foarte dificil să petreci timpul. Iată 3 dintre ele:

1. ”Eu știu totul.”

O astfel de mamă va controla tot ce se întâmplă pe terenul de joacă. Va urmări ce face copilul său pentru ca micuțul să nu cadă, să nu se lovească, să nu-i apară vreo zgârietură.

Periodic se va uita în jur și la ceilalți copii, pentru a se asigura că nu li se întâmplă nimic. Dacă o astfel de mamă observă că alți părinți sunt indiferenți, nu se implică în jocul cu copiii, atunci își va îndrepta atenția asupra lor. Ea le va da lecții de moralizare, le va spune ce și cum să facă, astfel încât copilul să rămână mereu ascultător. Aceste sfaturi nesolicitate vor fi oarecum enervante.

2. Iubitoarea de telefon

Această mamă nu va avea mai mult de 30 de ani. În timpul plimbării ea nu-și va lua ochii de la telefon, nu va răspunde la comentariile altor femei care au venit pe terenul de joacă, nu le va îndeplini cererile de a-și liniști copilul.

În același timp, copilul acestei mame se va comporta adesea sfidător și va provoca scandaluri. El înțelege că mama lui nu va face nici, nu-l va pedepsi.

3. Iubitoarea de bârfe.

”Voi ați auzit? –  este expresia tipică pe care o va folosi tot timpul. Dacă pe terenul de joacă apare o mămică nouă, ea neapărat își va îndrepta imediat atenția asupra ei. Îi va povesti despre viețile celor prezenți în acest moment în apropiere, nu va uita să le menționeze pe cele care lipsesc astăzi. Va avea întotdeauna cele mai recente informații despre toți pe care îi vede în timpul plimbărilor.

Este mai bine să nu comunici cu astfel de mame. Dacă interacțiunea nu poate fi evitată, atunci merită să o minimizezi pentru a nu primi emoții negative și a nu te enerva.