Renunță la aceste 7 greșeli enervante care pot distruge orice dialog.

Omul este o ființă socială, de aceea nu poate trăi fără comunicare. S-ar părea că dialogul cu cei din jur nu ar trebui să-i provoace cuiva dificultăți în această situație.

Dar de multe ori se întâmplă să nu reușești să construiești o comunicare prietenoasă. Să nu crezi că acest lucru se întâmplă de la sine. Dacă nu poți purta o conversație, trebuie să cauți motivul în tine. S-ar putea să faci greșeli care distrug orice dialog.

1. Crezi că nimeni nu vrea să comunice.

Omul modern poate evita comunicarea tocmai din acest motiv. Lui i se va părea că toți sunt ocupați, că nimeni nu vrea interacționeze cu el.  Dar se înșală. Toți oamenii au nevoie de comunicare, mulți suferă din cauza absenței ei.

2. Întrerupi interlocutorul

Nici să intervii în conversația străină nu merită. Interlocutorii în acest moment ar putea să discute ceva important și nu au nevoie de sfaturi nesolicitate. Mai bine să aștepți o pauză în conversație și abia apoi spune ceva. Și da, păstrează distanța. Nu ar trebui să te apropii prea mult, pentru a nu încălca limitele străine. Și nici prea departe nu trebuie să stai pentru a nu fi nevoit să ridici vocea, ceea ce nu va fi plăcut pentru nimeni.

3. Începi o conversație, dar nu știi despre ce vorbești.  

S-ar putea să nu știi ceva, să nu înțelegi un subiect. În această situație, nu trebuie să te implici în conversație, să te exprimi. Atunci nu vei arăta prost, nu vei enerva pe nimeni spunând ceva ce nu are nicio legătură cu realitatea.

4. Aduci în discuție subiecte controversate.

Acestea includ subiectele care nu au un răspuns sigur și unic corect. De exemplu, politică, religie. De asemenea, nu merită să începi o discuție despre avort, persoanele fără copii etc. Este mai bine să deschizi subiecte neutre, cum ar fi călătoriile, gătitul, muzica. În acest caz, conflictele vor apărea mult mai rar.

5. Complici conversația.

Este important să înțelegi ce nivel de cunoștințe are interlocutorul într-un anumit subiect. Dacă nu este un profesionist, atunci nu ar trebui să utilizezi termeni specifici, vocabular care este înțeles doar de cercurile înguste. Este necesar să te exprimi clar pentru a nu complica dialogul, pentru a-l face plăcut.

6. Vorbești mult despre cineva.

Nu este atât de important dacă vorbești constant despre tine sau despre unii dintre prietenii tăi. Interlocutorul nu va fi interesat de asta. Este important să-i pui întrebări celui care se află alături, să-l lași să vorbească. În acest caz toți se vor bucura de conversație.

7. Furi timpul altora.

Dacă te-ai întâlnit personal cu cineva, atunci trebuie să te concentrezi pe întâlnire. Să pui gadgeturile deoparte, să nu te uiți în podea sau în lateral. Interlocutorul merită atenție, de aceea, trebuie să-i acorzi această atenție.

Aceste lucruri mărunte pot părea nesemnificative. Dar este foarte important să renunți la astfel de greșeli enervante pentru a fi acceptat în orice societate.