6 trucuri din vânzări care te vor ajuta în relația cu partenerul.

Mulți oameni au o atitudine negativă față de vânzări, numind-o „șmecherie”, dar toți avem nevoie de această abilitate. De fapt, facem „vânzări” zilnic, fără să observăm.

De exemplu, la micul dejun convingi copilul să mănânce cereale, apoi îți motivezi colegii să ducă la bun sfârșit proiectul despre care inițial au fost sceptici. Inconștient, de fiecare dată când dovedim necesitatea anumitor lucruri, începem să negociem și să convingem.

6 trucuri din vânzări care te vor ajuta în relația cu soțul

1. Descoperă adevăratele sale nevoi.

Atunci când vinde un laptop, consultantul poate aborda cumpărătorul cu diferite oferte. „Acesta este cel mai bun preț pentru astfel de caracteristici”, dacă clientul dorește mai ieftin. „Acest laptop este cel mai ușor” dacă clientul dorește să-l ia zilnic la serviciu. Fiecare va alege ceea ce îi satisface nevoile, sarcina vânzătorului este să înțeleagă care sunt nevoile celui care stă în fața lui.

În relație: vrei să mergi cu soțul tău în afara orașului în weekend, dar el nu este foarte dornic. Presiunea nu este binevenită. Dar poți să-i sugerezi ce lucruri interesante poate face acolo: de exemplu, în timpul pauzei între plimbări, să urmărească turneul de box online, dacă nu poate trăi nici o zi fără sport sau să meargă la muzeul local dacă este pasionat de istorie.

2. Oferă-i o alegere fără alegere.

Când vii la salon pentru o tunsoare, de multe ori ți se oferă să te înscrii și la manichiură. Un administrator bun întotdeauna va pune această întrebare: „Puteți veni dimineața sau seara?” După aceea, de regulă, cauți timp liber în programul tău, dar nu te gândești dacă să vii sau să nu vii.

În relație: Soțului pune-i întrebări afirmative, astfel încât să fie de acord cu ceea ce spui. Merită să folosești cu atenție acest truc, pentru ca răspunsurile să fie conștiente. Când îl inviți să petreceți timpul împreună, îl poți întreba dacă preferă să meargă la o comedie romantică sau la restaurant.

3. Creează un deficit

Un bun exemplu poate fi văzut la bloggerii care fac publicitate unui viitor eveniment pe rețelele sociale și subliniază că numărul de locuri este limitat, ceea ce înseamnă că este de dorit să te înscrii cât mai curând posibil.

În relație: „Am găsit un restaurant unde gătesc extraordinar, dar mesele sunt rezervate cu o lună înainte. Astăzi este o masă liberă la 19:00, mergem?” Este important să-i arăți valoarea ofertei, de ce este limitată și cum să o obții.

4. Soluționează obiecțiile

Gândește-te în prealabil de ce omul ar putea refuza cererea ta. Cu blândețe, bazându-te pe sentimentele lui, arată-i că îl înțelegi, că cererea ta este benefică și pentru el. În același timp, nu ar trebui să minți.

În relație: „Ești obosit după muncă? Te vei odihni cu copilul ” „Am hrănit și am îmbăiat copilul și în următoarele două ore cu siguranță va dormi.”

5. Nu te concentra pe momentele negative

Clientul se concentrează imediat pe momentele negative atunci când aude acordul vânzătorului cu prețul ridicat sau calitatea scăzută, urmate de încercări de a găsi avantaje în asta: „Da, fusta este scumpă, dar vi se potrivește perfect”.

Nu te concentra pe „problemă”. Este mai bine să-ți muți atenția asupra soluției.

Exemplu de dialog:

– Mă doare capul.

-Vom face o plimbare, vom respira aer curat și îți va trece.

6. Oferă o opțiune de probă

Cluburile de fitness aproape întotdeauna oferă un antrenament gratuit, magazinele de parfumuri oferă mostre. Toate acestea sunt necesare pentru a convinge cumpărătorul de calitate și utilitate și să cumpere.

În relație: De exemplu, dacă visezi la o drumeție în munți cu corturi, atunci începe cu una mai mică – pentru prima dată va fi potrivită o excursie de o zi în cea mai apropiată pădure.