6 lucruri la care ar trebui să renunțe o fată decentă.

Fiecare fată de la o vârstă fragedă aude de la mama, bunica și alte rude, că trebuie să fie o persoană decentă.

În cele mai multe cazuri, acest concept include faptul că ea trebui să fie modestă, politicoasă, cultă, să nu folosească un limbaj indecent, să nu se întâlnească cu mai mulți bărbați în același timp sau să-și înșele partenerul. Toate aceste trăsături, desigur, fac o fată decentă. Dar pentru femeile moderne, acestea nu sunt întotdeauna relevante.

Dacă femeia tinde să fie decentă, atunci ea trebuie să renunțe la anumite acțiuni:

1. Să nu condamne aspectul altora. 

Nimeni nu are dreptul să-i condamne și să-i discrimineze pe alții. O femeie decentă nu va spune că cineva este supraponderal sau că trebuie să-și îmbunătățească abilitățile.

Fiecare persoană decide ce face cu corpul său și cu viața sa. O persoană decentă nu critică pe nimeni.

2. Să nu devalorizeze experiențele altora.

O persoană decentă nu-i va spune celui care are o problem, că nu merită să-și faci griji, că ceea ce i s-a întâmplat este un fleac. Ea va găsi cuvintele potrivite pentru a-și exprima regretul că totul a ieșit așa, că nu s-a putut face nimic.

3. Să nu mai facă bine.

Să ajuți oamenii nu este o idee rea. Dar ajutorul poate fi oferit doar dacă omul îl cere. O persoană decentă nu-și impune ajutorul, nu face ceva pentru un prieten sau o cunoștință dacă nu i s-a cerut.

4. Să nu discute despre sistemul reproducător al cuiva.

O persoană decentă nu va discuta niciodată despre cine și din ce motiv nu are copii. Nu o preocupă de ce cineva dintre cunoscuții ei nu are copii. Poate că oamenii au probleme de sănătate sau cuplul nu-și dorește copii. De asemenea, nu-i va întreba pe cei care au devenit părinți când vor mai face unul.

Doar pentru sine femeia poate decide când să nască, câți copii, dacă merită să devină mamă.

5. Să nu de-a vina pe victimă.

O persoană decentă nu-i va spune unui om ajuns în dificultate că el însuși este vinovat pentru problemele sale, că nu a putut face față din cauza propriei prostii.

Omul deja se simte prost. Nu-l supăra și mai mult, învinuindu-l pentru cele întâmplate.

6. Să nu critice.

Dacă nimeni nu este interesat de ceea ce gândești, atunci trebuie să taci sau să arați prin propriul exemplu cum trebuie de făcut. O persoană decentă nu va striga că este decentă. Adevărul este că toată lumea face greșeli. La un moment dat, chiar și o persoană decentă se poate împiedica. Dacă ea a strigat anterior că nu i se poate întâmpla nimic, că este precaută și vigilentă, atunci reputația ei va avea de suferit.