4 sfaturi care te vor ajuta să te bucuri de petrecere, chiar dacă o persoană nepoliticoasă te jignește.

Ai fost invitată la o petrecere, dar în timpul evenimentului, starea ta de spirit se deteriorează și petrecerea nu mai este o bucurie pentru tine.

De regulă, starea de spirit se poate deteriora după comunicarea cu o persoană mai puțin plăcută pentru tine. Pentru a evita astfel de situații neplăcute și a nu te indispune, trebuie să urmezi câteva recomandări înainte și în timpul petrecerii.

1. Află cine va fi la eveniment.

Dacă vei putea face asta în avans, va fi grozav. Dacă știi că acolo vor fi prezente persoane neplăcute pentru tine, atunci gândește-te la o strategie de comportament.

Te poți îndepărta de acești oameni și te poți alătura celor cu care comunicarea îți aduce plăcere. Dacă nu poți evita compania omului neplăcut, atunci comunică, dar numai pe un subiect neutru.

2. Protejează-ți limitele personale

Dacă cineva te jignește, trebuie să te aperi, să ripostezi. Poți face asta în același mod în care o face el. Nu trebuie să fii nepoliticoasă ca răspuns, ci să-i spui interlocutorului lipsit de tact ceva care îl va pune într-o poziție proastă și îi va arăta cât de stupid este.

3. Evaluează ceea ce auzi.

Trebuie să evaluezi dacă ceea ce ți-a spus este adevărat. Dacă interlocutorul nepoliticos ți-a spus că ești urâtă sau proastă, atunci ar trebui să te gândești, să-ți amintești situațiile în care erai convinsă de contrariul. Acest lucru îți va permite să-ți menții stima de sine și starea de spirit bună.

4. Înțelege, dacă opinia interlocutorului este importantă.

Nu merită să asculți agresorii și oamenii nepoliticoși. Ei sunt nesiguri, le place să se afirme pe seama altora. Nu ar trebui să reacționezi la fiecare cuvânt, iar sarcasmul și răutățile trebuie ignorate. Acest lucru îți va permite să nu te indispui și, în același timp, să-l superi, pentru că indiferența ofensează cel mai mult.

Respectarea acestor recomandări îți va permite să te simți încrezătoare la orice eveniment. Vei ști că te poți proteja, că nu permiți nimănui să-ți facă rău. Drept urmare, vei avea o dispoziție grozavă și vei rămâne cu amintiri plăcute de la eveniment.