Top-10 frici care împiedică femeile să se căsătorească.

Femeile care evită căsătoria se împart în câteva categorii. De exemplu, prima categorie nu vede sensul vieții în crearea unei familii. O altă categorie nu a avut norocul să întâlnească bărbatul demn pentru a se căsători. Femeile din a treia categorie nu au probleme în dragoste, dar de îndată ce ajung la pași mai serioși, intră în panică. Adesea printre ele sunt miresele fugare, iar motivul acestei evadări sunt diverse frici:

Frica 1. Bărbatul este nepotrivit

Îndoielile cu privire la alegerea partenerului sunt absolut normale. Cu toate acestea, căsătoria este un pas serios în viața fiecărei persoane. Totul se datorează fricii de schimbare și necunoscut. Dar, dacă partenerii au trăit împreună mulți ani, pentru ei nu se va schimba nimic, decât faptul că vor avea un act de căsătorie.

Frica 2. Va dispărea iubirea

Se crede că viața cotidiană și rutina zilnică distrug chiar și cele mai puternice sentimente, privează partenerii de romantism și omoară dragostea. Și pentru asta există o soluție! Pentru a evita scandalurile, trebuie să împărțiți în mod egal responsabilitățile.

Frica 3. Repetarea experienței triste

Când povestea de dragoste s-a încheiat cu un șuvoi de lacrimi vărsate în pernă, probabil că experiența a fost traumatizantă. În acest caz femeia nu va fi pregătită să intre într-o nouă relație, de teamă să nu mai experimenteze durerea.

Dacă fostul s-a dovedit a fi un personaj negativ, trebuie să treci peste această situație și să o accepți ca pe o experiență utilă.

Frica 4. Repetarea experienței cunoscuților. 

Există mulți oameni care trăiesc în căsătorii nereușite. Dar aceasta este doar povestea lor personală și nu trebuie să acorzi atenție unor astfel de relații. Este mai util să-ți amintești de cuplurile care se iubesc și să-ți asumi riscul de a crea o relație armonioasă, decât să te privezi din timp de șansa de a fi fericită.

Frica 5. Nu va face față responsabilității

Femeile, nu mai puțin decât bărbații se tem de responsabilitate în căsătorie. Femeia s-a gândit întotdeauna doar la sine, iar odată cu oficializarea relației are obligații față de partenerul său.

Frica 6. Totul se va schimba

Există multe stereotipuri legate de căsătorie care sperie fetele fără experiență. De exemplu, în căsătorie nu ai libertate și timp pentru tine pentru că trebuie să gătești, să speli, să crești copii și să motivezi un soț leneș. Fiecare cuplu ar trebui să lucreze la relația lor pentru a evita momentele înfricoșătoare.

Frica 7. Se va întâmpla divorțul

Nimeni nu poate fi sigur că va trăi alături de partenerul său până la bătrânețe. În viață, totul se schimbă, iar unele întorsături ale destinului se dovedesc a fi prea abrupte. Dar acesta nu este un motiv pentru a renunța.

Iubiți-vă reciproc, lucrați la relație, tindeți să trăiți fericiți și totul se va rezolva.

Frica 8. Nu va reuși să-și construiască o carieră.

În unele cazuri, pentru femeie viața de familie este inferioară carierei. În lumea modernă, multe fete tind să crească pe scara profesională, să se realizeze ca persoane pentru a nu depinde de nimeni. Și abia apoi sunt dispuse să se căsătorească.

Frica 9. Este nedemnă

Atât femeile cu stima de sine scăzută, cât și cele prea încrezătoare au probleme în viața personală. În primul caz, gândurile despre atractivitatea insuficientă îi blochează femeii calea spre fericire, iar în celălalt, cerințele exagerate pentru potențialii soți.

Frica 10. Pierderea legăturii cu cei dragi

Fetele care sunt puternic atașate de familia lor au această frică. Gândurile că se vor despărți de cei dragi le înspăimântă, le deranjează și dau naștere fricii de a trăi separat, iar în consecință, de nuntă.

În același timp, bărbaților le este frică de căsătorie din următoarele motive: responsabilitate mare, obligații, schimbări și incertitudine, riscul de a-și pierde libertatea și timpul pentru sine, teama că nu vor fi capabili să-și întrețină familia.