Ți-ai înșelat partenerul? Iată argumentele pro și contra pentru a-i dezvălui adevărul.

Chiar și o relație aparent puternică, în care partenerii au trecut prin multe încercări, nu este protejată de infidelitate. Și nu numai bărbații sunt predispuși la acest lucru, ci și femeile.

De ce înșală femeile?

Majoritatea femeilor sunt monogame prin natura lor. Există însă și excepții, care se întâmplă în principal din cauza unor probleme grave în relație. Dar spre deosebire de bărbați, femeile rareori sunt interesate de intimitate de dragul satisfacerii nevoilor fiziologice. Pentru ele este mult mai importantă conexiunea emoțională. În afara căsătoriei femeia obține ceea ce ii lipsește acasă:

– emoții. După ce cuceresc femeia bărbații se relaxează și nu mai au grijă de ea, îi acordă mai puțină atenție. Ea nu se mai simte specială și importantă pentru iubitul ei, iar un nou admirator îi umple acest gol.

– singurătatea. Chiar și fizic fiind alături, femeia simte că partenerul ei este undeva departe cu gândurile sale. Apoi, din din cauza lipsei de atenție, se simte singură. Comunicarea extraconjugală îi permite să obțină afecțiunea care îi lipsește în relație.

– răzbunarea. Unele femei înșală pentru a-i provoca partenerului durerea pe care au experimentat-o ele însele. În acest caz, ea cu siguranță nu va ascunde faptul adulterului din motive evidente. Ea crede că îi va da o lecție bărbatului, îi va provoca gelozie și îl va forța să-și reconsidere viziunile asupra relației.

– controlul. Dacă în relație bărbatul restricționează partenera, o deranjează cu apeluri, verificări, îi solicită raportul despre unde și cu cine a petrecut timpul, ea, la rândul său, visează să scape din cătușele mariajului și să simtă măcar puțină libertate. Una dintre modalitățile cardinale de a „respira” este apropierea de un alt bărbat, cu care se simte ușor și liber.

Ar trebui să-i spui partenerului despre infidelitate?

Dacă s-a întâmplat să ai o relație intimă cu un alt bărbat, nu mai poți întoarce nimic înapoi. Unele femei regretă actul lor și se întreabă: ce să facă în continuare?

Cineva decide să lase totul așa cum este și să păstreze secretul, altele preferă să mărturisească. Dar este dificil de prezis în avans reacția bărbatului la o astfel de știre, ceea ce înseamnă că există riscul ca relația să se încheie. Prin urmare, nu putem spune cu siguranță dacă un astfel de secret trebuie dezvăluit. Pentru a face acest lucru, vom analiza părțile pozitive și negative ale situației.

Părțile pozitive

1. În primul rând, vei arunca de pe umeri povara grea a unui secret și îți vei curăța conștiința.

2. Tot ce este secret într-o zi devine evident. Are sens să amâni dezvăluirea? Poate că mai târziu secretul va fi dezvăluit în circumstanțe care îi vor provoca partenerului și mai multă durere. De exemplu, dacă altcineva îi va spune despre asta.

3. În cazul răzbunării, trădarea a fost comisă pentru ca partenerul să afle și să experimenteze aceleași sentimente negative ca și femeia la un moment dat.

4. În cazul provocării geloziei, această metodă este periculoasă, deoarece nu poți obține rezultatul dorit, ci doar distrugi relația.

5. Dacă femeia realizează că nu mai are sentimente pentru soțul ei și vrea să plece la celălalt, mărturisirea este o modalitate de a face acest lucru.

Părțile negative

1. Riscul separării. Uneori, trădarea se întâmplă din prostie. În acest caz, cu siguranță nu dorești să-ți pierzi familia. Dar nu toți bărbații pot ierta trădarea.

2. Revelațiile vor răni partenerul și îl vor face să sufere. Nu este deloc plăcut să realizezi că persoana iubită a fost cu altul.

3. Va fi subminată încrederea, chiar dacă bărbatul iartă și vrea să salveze relația. Armonia în cuplu fără încredere este greu de obținut.

4. După revelațiile unuia dintre parteneri și al doilea își poate dezvălui secretele, poate mărturisi că a înșelat. S-ar putea să nu fii pregătită pentru această întorsătură a evenimentelor.

5. Femeia depinde de bărbat, de exemplu, material. Prin urmare, o posibilă ruptură este inadmisibilă. Iar admiterea adulterului crește riscul divorțului.

6. Informațiile pot ajunge la cei apropiați. Există riscul ca reputația și atitudinea prietenilor sau rudelor față de femeie să se schimbe.

Cum să-i mărturisești?

Pregătește-te

Nu poți vorbi despre asta dacă ești emoționată și foarte îngrijorată. Este important să te calmezi, să acceptați situația, apoi să alegi momentul potrivit în care bărbatul nu este ocupat, este calm și nu-și face griji, abia apoi să-i mărturisești.

Fii conștientă

Nu trebuie să încerci să te justifici. Arată-i că îți dai seama de greșeala ta și regreți ceea ce sa întâmplat. Și nu-l învinovăți pe el pentru asta.

Povestea

Nu intra în detalii. Partenerul nu trebuie să știe totul în detaliu. Nu vorbi despre când, cu cine și de cât timp îl înșeli, chiar dacă el insistă.

Acceptă

Orice decizie ar lua bărbatul, trebuie să fii de acord. Chiar dacă decide să se despartă, să cerșești iertare este o idee proastă.

Evită cearta

Desigur, atunci când îți spune o minciună care poate agrava și mai mult situația, este permis să obiectezi. În alte cazuri, nu te poți certa și ar trebui să-ți accepți vina.