De ce apare atacul de panică? 5 cauze posibile.

Este normal să fim preocupați înaintea unui eveniment important. Nu este nimic surprinzător că înainte de un interviu sau un raport important, omul devine nervos.

Dar uneori se întâmplă că și sarcinile obișnuite îi provoacă omului un atac de panică. El nu-și poate explica în niciun fel starea, nu poate înțelege de ce își pierde la un moment dat capacitatea de a-și controla emoțiile, de a-și menține liniștea sufletească. I se pare că totul se întâmplă de la sine. De fapt, întotdeauna există un motiv pentru atacurile de panică. Poate fi unul dintre următoarele:

1. Frica de eșec

Nimănui nu-i place să greșească, să fie învins, pentru că îi subminează reputația, îl pune într-o lumină proastă în fața unor oameni importanți. Frica de eșec poate fi foarte puternică dacă, ca urmare a eșecului, omul riscă să piardă ceva ce este de valoare pentru el. Situația este agravată și de faptul că omul este incapabil să se gândească la bine, nu-și concentrează atenția pe ceea ce face bine.

2. Supraîncărcarea

Când omul lucrează în modul multitasking, el este foarte obosit. Nu munca în sine îl obosește, ci faptul că termenele limită îl constrâng, el se gândește în permanență la cum să reușească totul. Acest lucru îl pune într-o stare de stres cronic și începe să-l asuprească, să-l suprime. Drept urmare, omul își pierde controlul și intră în panică.

3. Factorii stresanți externi

Dacă omul la locul de muncă este mereu stresat, atunci va veni acasă într-o stare depresivă, își va arunca furia pe cei dragi. Dacă omul are probleme în familie, el nu le va scoate din minte nici la serviciu.

Toate acestea nu-i permit să se relaxeze, vor pune constant presiune asupra lui și, în cele din urmă, vor duce la panică.

4. Recesiunea financiară

Banii sunt o parte importantă a vieții omului. Atunci când are probleme financiare, el înțelege că nu-și va putea satisface nevoile de bază, că nu le poate oferi celor dragi ceea ce au nevoie. Nu este de mirare că și în acest caz suferă un atac de panică.

5. Asocierea anumitor sarcini cu un rezultat negativ.

Dacă omul are o experiență negativă în rezolvarea unei probleme, atunci el nu o va putea percepe niciodată calm. De fiecare dată când se va confrunta cu ea, va intra în panică, va crede că și de data aceasta nu va reuși, că se va face de rușine.

După cum puteți vedea, întotdeauna există motive pentru panică. În acest caz, omul trebuie să stabilească exact ce îi provoacă nervozitatea, îl face să-și piardă controlul. Abia apoi va putea înțelege cum să schimbe situația și să-și atenueze starea.