Cum recunoști că ești invidiată la locul de muncă? Iată 6 semne subtile.

Pentru mulți oameni nu este o problemă să-i facă o pacoste mică sau mare obiectului invidiei. Invidia este un sentiment dăunător, chiar dacă există oameni cărora le place și sunt mândri că sunt invidiați. Pentru ei, este un simbol al succesului. Dar, în majoritatea cazurilor, cei mai mulți dintre noi încearcă să evite oamenii invidioși. În acest articol, vei afla cum să recunoști că ești invidiată la locul de muncă.

Semne ale invidiei:

1. Glumele la adresa ta sunt ofensatoare, neplăcute. Se pare că nu te-au umilit direct, dar sedimentul a rămas. De cele mai multe ori, oamenii invidioși ridiculizează ceea ce invidiază.

De exemplu, ei vor lăuda hainele tale noi, dând de înțeles că ai gust bun, dar în același timp vor adăuga zicala: „Ticălosului i se potrivește totul.” Se pare că invidiază hainele noi și felul în care arată pe tine, dar nu țin cont de personalitatea ta.

2. Încercări de a afla detaliile vieții tale personale, apoi bârfe care au apărut de nicăieri și înfrumusețate cu ceea ce nu a fost. 

Oamenii invidioși îți pot distorsiona cuvintele sau pot inventa o poveste. De exemplu, managerul din greșeală, într-un acces de dispoziție bună și-a îmbrățișat colega tânără de umeri, iar a doua zi întreaga companie vorbește despre viața lor personală comună, ceea ce de fapt este exclus. Atitudinea bună este adesea invidiată.

3. Ai imitatori.

Mai mult, ei copiază nu doar felul tău de a te îmbrăca, ci și felul de a vorbi, de a te mișca etc. Ai venit azi în negru, mâine imitatorii tăi vor veni și ei în negru. Pui accentul greșit într-un cuvânt, imitatorii tăi fac la fel. Ar putea fi plăcut să fii un exemplu de stil într-un cerc îngust, dar, din păcate, nu ești copiată din bune intenții.

4. Succesul tău nu este binevenit.

Ai venit la serviciu cu noua ta mașină și, în loc de felicitări – auzi o constatare seacă a faptului. Ai fost desemnat angajatul lunii, iar a doua zi colegii tăi nici măcar nu te salută. Chiar dacă cineva își exprimă admirația pentru realizările tale, asta arată incomod și este clar că e doar invidie.

5. Devii în mod regulat fie obiectul atenției tuturor, fie toți te ignoră. 

Mai mult, atenția va fi cauzată de greșelile tale, iar ignorarea – de succes. Cineva se preface că nu exiști, pentru că nu te poate suporta în câmpul său vizual. Când ești alături de o astfel de persoană, negativitatea o roade din interior.

6. Simți intuitiv că ceva este în neregulă.

De îndată ce împărtășești ceva pozitiv din viața personală, imediat apar probleme la locul de muncă. Fie documentele ajung cumva pe marginea mesei și se împrăștie accidental prin tot biroul, fie un coleg te calcă pe picior. Să nu crezi că succesul este compensat de necazuri. Invidia creează aceste necazuri. Ei bine, dacă sunt mici.

Să lupți cu invidia este greu. Dacă ești deja invidiat(ă), acest lucru nu poate fi oprit. Unii invidioși reușesc să găsească motive ale invidiei chiar și în necazuri. Trebuie să eviți astfel de oameni, dar, din păcate, nu întotdeauna este posibil. În acest caz, trebuie să aștepți, pentru că mai devreme sau mai târziu ei vor avea un alt obiect al invidiei și vor uita de tine.