5 motive pentru care managerii se tem de angajații iubitori de lectură.

În lumea modernă conținutul video a înlocuit cărțile. Mulți nu mai percep textul tipărit. Cu toate acestea, încă există oameni care iubesc cărțile. Dar, din păcate, pentru ei este mai bine să-și ascundă pasiunea. Mai ales față de angajator. Iată câteva motive pentru care managerii se tem de astfel de angajați:

1. Sunt prea deștepți.

Cărțile întotdeauna ne oferă cunoștințe noi. Dacă literatura profesională și de afaceri dezvoltă abilitățile necesare pentru muncă, atunci literatura artistică este foarte utilă pentru dezvoltarea artei de a vorbi frumos. Iar șeful nu are nevoie de un concurent, un mare vorbitor.

Literatura artistică ne învață, de asemenea, să înțelegem psihologia și acțiunile oamenilor. Cititorul își dezvoltă inteligența emoțională. Iar ea este, de asemenea, o abilitate, a cărei dezvoltare la un nivel înalt, nu este apreciată de lideri. Acolo unde există înțelegere a psihologiei, există manipulare.

2. Nu pot fi influențați atât de ușor.

Introducerea în discurs a unui citat ce aparține unui mare om, povestiri despre experiența altor companii, țări, trasarea unei analogii cu un personaj din literatura clasică – sunt tehnici de oratorie excelente. Oamenilor obișnuiți asta le provoacă admirație, până la servilism și venerație.

În cazul oamenilor care citesc nu va funcționa. Pe lângă faptul că ei adesea pot numi în mod inconfundabil autorul citatului, vor argumenta și despre aplicabilitatea analogiei. În general, vor submina autoritatea liderului.

3. Sunt obișnuiți să gândească critic

Oamenii care au un bagaj vast de cunoștințe cu greu pot accepta orice declarație, chiar și aparent logică, a liderului. Ei știu că pot exista mai multe scenarii pentru desfășurarea evenimentelor și fiecare situație este individuală. Ceea ce pare firesc poate fi greșit.

De ce ar avea nevoie liderul de asemenea oameni alături?

4. Tind spre dezvoltare și creștere

Spirituală, profesională. Și obțin adesea ceea ce își doresc. Și nu parțial, ci integral. Oamenii care citesc au toate elementele necesare pentru asta. Abilitatea de a citi i-a învățat să caute informații și le-a dezvoltat curiozitatea, iar în combinație – este ceea ce ai nevoie pentru a-ți extinde orizonturile. Actualul lider se teme că nu va mai rămâne loc și pentru el.

5. Sunt periculoși

A fi alături de un astfel de angajat pentru manager este un mare stres. El trebuie să se mențină constant în formă, să-și monitorizeze gândurile, cuvintele și faptele. Orice pas neatent, cuvânt necugetat, gând greșit și va pierde autoritatea și încredere în sine. Să ții alături oameni mai puțin entuziaști este mai ieftin pentru psihic.

Cititorii sunt personaje foarte interesante. Cu ei este plăcut să comunici, deoarece pot susține aproape orice conversație. Cu ei nu te plictisești. Datorită miilor de pagini citite, poți învăța ceva interesant de la ei. Și sunt greu de înțeles, pentru că știu să intre în rol și să fie diferiți.

Managerilor le este frică de angajații care citesc în primul rând pentru că nu-i înțeleg. Și apoi toate motivele de mai sus.