3 lucruri care înrăutățesc relația dintre părinți și copiii adulți.

Nu în fiecare familie părinți și copiii adulți au o relație bună. Dar sunt sigur că aproape fiecare și-ar dori să o aibă. De aceea, fiecare parte trebuie să cunoască ce acțiuni pot ruina o relație. Desigur, nu le putem influența întotdeauna, dar putem încerca să schimbăm lucrurile.

1. Vechile supărări.

Există oameni care pot ține supărarea ani de zile, chiar dacă a fost ceva nesemnificativ. Ei o fac din principiu. Dar vechile supărări întotdeauna vor fi un obstacol în dezvoltarea unei relații normale, de aceea trebuie să putem ierta. În special, rudele.

Și nu doar să iertăm, ci să uităm cu adevărat. Pentru că se pare că omul ne-a iertat, dar de fapt vedem în continuare supărarea sa. Astfel problema nu se rezolvă, dimpotrivă, nu mai vrei să ierți persoana care se comportă astfel. Da, relațiile dintre părinți-copii sunt complexe. Dar sarcina noastră este să găsim un echilibru. Să iertăm și să uităm ceea ce nu contează prea mult.

2. Generații diferite.

Nici măcar faptul că sunt generații diferite, ci faptul că părinții și copiii nu vor să-și înțeleagă reciproc generațiile.

De exemplu, părinții îți spun în fiecare zi că trebuie să-ți întemeiezi o familie și munca pe internet nu este ceva serios. Dar ei nu știu că acum, conform statisticilor, oamenii își întemeiază o familie tot mai târziu. Și milioane de oameni lucrează în mediul online și totul este în regulă.

Adică, dacă vrei o relație bună, încearcă să înțelegi normele și valorile altei generații, și în același timp, încearcă să explici care sunt normele și valorile generației tale.

3. Copiii trăiesc prea aproape sau prea departe.

Dacă copiii trăiesc prea aproape și sunt adesea prin preajmă, ei sunt mai puțin apreciați. Dacă copiii ar veni o dată la jumătate de an, atunci ar fi mai multe emoții, relația ar fi mai bună.

Și invers, dacă ei sunt prea departe și vin o dată în câțiva ani, acest lucru deja poate strica relația părinți-copii. Cred că cea mai bună opțiune este atunci când copiii locuiesc nici prea aproape, nici prea departe și astfel au posibilitatea să-și viziteze părinții din când în când.