Această trăsătură umană definește omul de care trebuie să stai departe.

Sunt mulți oameni în jurul nostru. Pentru comunicare, relații, muncă trebuie să-i alegem pe cei mai buni. Privim oamenii și încercăm să înțelegem dacă merită să comunicăm cu ei. Încercăm să le identificăm avantajele și dezavantajele. În acest articol vreau să vorbim despre o trăsătură umană care decide totul. Dacă omul o are, atunci nu ai ce discuta, trebuie să stai departe de el. 

De fapt, nici nu am găsit cuvântul potrivit pentru această trăsătură, o voi descrie în cuvinte. Este vorba despre opusul empatiei.

Empatia – este atunci când omul te înțelege, se poate pune în locul tău, te compătimește. Ce face omul căruia îi lipsește empatia? Omul fără empatie – este egoist și indiferent. Există excepții, dar sunt foarte rare. El nu poate înțelege experiențele altei persoane. Prin urmare, dacă este în avantajul său, atunci te va trăda. Nu va ține cont de faptul că vei suferi.

Omul fără empatie nu te va putea înțelege atunci când ai o tragedie în viața ta. Nu va înțelege problemele tale, nu te va putea susține.

Rezultă că va fi imposibil să construiești o relație cu el. Cum vei putea întemeia o familie cu cineva care nu te poate înțelege? Care poate pleca în orice moment pentru că, de exemplu, și-a găsit o altă persoană.

Dacă omului îi lipsește empatia, atunci va face totul cu sânge rece, fără emoție. Cred că un astfel de om ar fi un bun muncitor, care poate trece peste capete, poate dezvolta compania etc., dar, ca persoană apropiată, este o opțiune proastă. Mai bine să stai departe de unul ca el.

Acesta poate fi unicul său defect, dar va depăși tot ce are pozitiv. De exemplu, va fi amabil cu tine, îți va dărui ceva și tu vei crede că este un bun prieten. Apoi, se va dovedi că doar te folosea. Sau această persoană va pune capăt prieteniei în momentul în care se plictisește. Imaginează-ți că unul dintre prietenii tăi, pe care îl cunoști de zeci de ani, ar pleca în acest moment. Cu siguranță nu-ți va fi plăcut.

Desigur, suntem oameni și vrem să interacționăm cu alți oameni. Însă merită să o facem cu cei care ne pot înțelege, care se pot pune în locul nostru. Care au empatie, nu sunt indiferenți față de emoțiile noastre și nu sunt egoiști. Aceasta este esența comunicării în societate.