Despre rivalitatea feminină: 3 situații în care am întâlnit femei mult mai frumoase decât mine.

Astăzi întâmplător am citit următoarea frază: „Femeile sunt programate biologic să urască alte femei. În natură, femelele concurează între ele pentru masculi. De aceea, folosesc machiajul și încearcă să fie cât mai atractive. O fac deoarece concurează cu alte femei”.

Despre rivalitatea feminină se vorbește mult, reducând totul la biologia primitivă. Eu vă voi povesti despre trei întâlniri reale cu femei mult mai frumoase decât mine.

***

Pe Carmen am cunoscut-o într-o excursie. Ghidul ne povestea și ne arăta obiectivele turistice, dar nimeni nu se uita la ele – toți se uitau la ea. Totul era cumva ”greșit” în ea – fața ei nu se „topea” de căldura teribilă, părul ei stătea în șuvițe uniforme în ciuda vântului, chiar și pedichiura ei părea cumva mai avantajoasă. Seara am mers la restaurantul de vizavi, am dansat, am vorbit. Una dintre doamne a vărsat din greșeală vin peste Carmen. Ea a alergat în cameră să-și schimbe ținuta. Când s-a întors, m-am apropiat de ea și am început să vorbim. Spre surprinderea mea am găsit multe în comun. Pentru că femeile de aceeași vârstă, cu aceleași hobby-uri în viață au multe în comun. Am petrecut ziua următoare împreună, și următoarea. În cele din urmă ne-am împrietenit.

Într-o zi i-am mărturisit că lângă ea mă simt puțin… pe fundal. Carmen a reacționat instantaneu. Și-a deschis cele două valize cu produse cosmetice, haine, parfumuri, ondulatoare… Și mi-a creat o imagine de rocker pe lângă care nimeni nu putea trece indiferent. O imagine spectaculoasă și memorabilă. Îmi amintesc de ea atunci când trec prin tot felul de furtuni în viață, mă uit la fotografii și mi-e cald pe suflet.

***

Cu Eliza am călătorit împreună cu trenul. Când a intrat în vagon, chiar a știut să impresioneze. Și nu doar pe mine, ci pe toți cei prezenți. În trecut fusese un model destul de cunoscut, care a colaborat cu agenții internaționale. Nu știu ce căuta în tren. S-a așezat, și-a întins picioarele bine îngrijite, și-a stropit fața cu o apă specială, și-a scos brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi. A stropit-o cu o pudră specială, să fie puțin dulce, dar fără carbohidrați. M-am simțit rușinată cu pesmeții mei. Mi-am acoperit rucsacul cu mana, iar când Eliza a ieșit o secundă, i-am pus într-un borcan cu tăiței instant.

Conductorul a venit să ne ofere cafea și a rămas uluit. Cu privirea sa interesată străpungea vagonul. Ei bine, nu în fiecare zi călătorește Miss Univers cu trenul. O ușoară supărare s-a strecurat în sufletul meu.

Și când am ieșit să-mi spăl mâinile și să arunc borcanul nefericit, el s-a repezit după mine. Cu siguranță, voia să mă roage să ies undeva în timp ce face cunoștință cu „domnișoara”. El însă mi-a spus:

– Domnișoară, te urmăresc de mult, voiam să cer borcanul. Le adun pentru răsaduri, pentru bunica mea… – mormăi el. M-am uitat la el, apoi la borcan și am început să râdem. Și cu vecina mea, de asemenea, am râs. Era o însoțitoare plăcută și inteligentă. Eu i-am scris un plan de promovare pe rețelele sociale, iar ea mi-a alcătuit o dietă optimă.

***

Și cu cea mai bună prietenă avem o întâmplare amuzantă. Odată într-o companie, i-am spus:

– Dacă aș fi avut o siluetă ca a ta, demult aș fi cucerit lumea. Ea a râs.

– Vorbesc serios! – am exclamat eu.

– Același lucru se poate spune și despre ochii tăi! – a spus ea.

După care mi-a machiat ochii într-un mod în care nu a mai făcut-o nimeni vreodată. I-am ales o rochie care i se potrivea perfect. Soțul meu ne-a făcut o ședință foto grozavă. De atunci, nu ne-am mai despărțit.

Există o opinie că nu poți lega prietenii cu femeile frumoase. Dar de ce să nu legi, oricum nu ai nimic de împărțit cu ele.