Cum să comunici cu cei care vorbesc prea mult: 3 moduri eficiente.

Ai o conversație cu cineva. Sau, mai degrabă, îl asculți doar pe el – nu reușești să deschizi gura și să spui cel puțin câteva fraze.

Da, ai putea să-l depășești și să domini tu conversația. Dar problema este că nu va observa ceea ce încerci să faci. El va lăsa cuvintele tale să-i treacă pe lângă urechi și, de îndată ce te oprești, va vorbi din nou.

Există câteva modalități de a comunica eficient cu astfel de oameni.

În primul rând, stabilește dacă este o acțiune permanentă sau o nenorocire unică. Omul ar putea fi atât de entuziasmat de subiect încât se va epuiza și va reveni la cursul anterior. Dacă acest comportament este constant, întâlnirile se prelungesc, cinele în familie se transformă în plictiseală, iar monologul nu devine niciodată un dialog, încearcă următoarele metode.

1. Fii sincer în privința dorinței tale.

Dacă interlocutorul este interesant pentru tine și vrei să-i auzi părerea despre ceva ce te interesează, atunci spune-i asta. ”Vorbim doar despre tine, dar iată ce vreau să-ți spun. Am nevoie de sfatul tău, ascultă.”

Dacă interlocutorul mută conversația spre el, e în regulă. Ascultă-l pentru ultima oară și caută-ți un alt prieten.

2. Limitează timpul de comunicare. 

Dacă relația cu această persoană nu este la nivelul de încredere potrivit, atunci dozează timpul de comunicare.

– spune-i imediat că ai doar 10 minute la dispoziție, apoi trebuie să pleci;

– alege un loc pentru comunicare în care alți oameni nu vă vor lăsa să vorbiți mult timp – o cafenea populară, de exemplu;

– setează o alarmă sau un memento pe telefon și, când auzi semnalul, spune-i că ai o problemă importantă și urgentă.

Fraze utile:

”Trebuie să plec, mi-a făcut plăcere să te văd!”

”Sunt sigur că ești foarte ocupat, încă un minut și te las să pleci!” (Aici este important chiar să fugi într-un minut).

„Nu-ți voi mai ocupa timpul, deși este atât de interesant!”

”Îmi pare rău că trebuie să mă opresc aici, dar am o întâlnire.”

3. Distanțează-te

Daca relația cu persoana respectivă nu este atât de importanta încât să o menții cu orice preț, distanțează-te. Fără dramă inutilă, blând, dar ferm. Redu numărul de întâlniri și interacțiuni, redu timpul alocat acesteia. Fii deschis la schimbare. Dacă omul observă că ceva este în neregulă și cere o explicație, spune-i sincer motivul. Oferă-i șansa să se schimbe sau nu mai comunica niciodată cu el.