De ce ar avea nevoie bărbatul de o femeie independentă sau de „un al doilea urs în bârlog”?

Recent mi-a atras atenția povestea unui cetățean înșelat, care s-a căsătorit din greșeală cu o fată slabă și feminină.

Încă din tinerețe Victor știa exact cum trebuie să arate femeia lui ideală. În primul rând, să aibă un aspect feminin și fragil, să poarte fuste, rochii, pantofi eleganți, bucle lungi, manichiură frumoasă. De asemenea, să nu aibă tatuaje, piercing și cuvinte grosolane în vocabular. Și în sfârșit – să fie lipsită de ambiție. Pentru că un bărbat adult, care se respectă, nu are nevoie de un „al doilea urs în bârlog”.

Fata potrivită nu apărea mult timp. Iubitele pe care le avuse fie erau prea active, încercând să afle „dacă relația este serioasă”. Fie aveau un caracter rău, erau impulsive sau își prețuiau prea mult munca. Altele nu respectau deloc părerea masculină, aveau propria opinie pentru orice.

În cele din urmă, la vârsta de 40 de ani, idealul a fost găsit. Blonda delicată cu bucle perfecte părea făcută special în conformitate cu fanteziile lui. Ea nu mergea, dar părea să zboare, abia atingând pământul cu pantofii. Ea vorbea cu o voce blândă de înger, asemănătoare cu sunetul unui clopoțel. Dar cel mai important: nu se implica niciodată în „treburile masculine”, preferând să discute cu prietenele despre culoarea ojei de unghii sau noile tendințe în alimentația sănătoasă. Opinia bărbatului pentru ea era lege.

Niciodată Victor nu s-a simțit un urs mai puternic și înțelept. Cunoașterea acestei femei perfecte a coincis cu succesul în afaceri. Sau ea zbura spre mirosul succesului… Nu contează. Victor și-a simțit autoritatea de nezdruncinat în familie. Și s-a bucurat de rolul de șef al familiei.   

Apoi ceva a mers prost. Totul a început cu faptul că veniturile sale au scăzut de trei ori. Lui Victor îi era tot mai greu să mențină nivelul anterior de trai. De multe ori nu voia să se întoarcă acasă, ci stătea în mașină și plângea.

După ghinionul în afaceri a venit și o boală care a necesitat intervenție chirurgicală. În perioada de reabilitare, Victor a fost nevoit să ceară ajutorul prietenilor. Soția sa frumoasă nici acum nu înțelegea nimic, preferând să discute despre diete și culoarea ojei. Când Victor a încercat să-i reproșeze, să o facă să se simtă rușinată, răbdarea femeii a crăpat:

– M-am căsătorit cu un bărbat sau nu? – îl întrebă blonda cu reproș. Apoi a dispărut din viața lui. S-a dus la un alt iubitor de femei slabe și feminine.

Acum Victor își vindecă rănile provocate de soția lui perfidă în cercul de prieteni. El este supărat pe femei și nu înțelege de ce totul a ieșit așa. Și cel mai important, nu știe ce să-i răspundă. Probabil, că un al doilea urs în bârlog ar fi foarte util în acest caz… Dar nu poți face un urs dintr-o căprioară tremurândă cu toată dorința ta (și oare poți deranja o astfel de floare cu sarcinile cotidiene?).

Există o opinie că feministele își doresc egalitate doar atunci când lucrurile merg bine… De fapt, și adepții patriarhatului își doresc conducere doar când totul este bine. Când se îmbolnăvesc sau sunt concediați de la serviciu, vor în brațe mai mult decât femeile. Doar că pentru a putea lua în brațe un bărbat trebuie să ai brațe puternice și sănătoase, suporturi puternice și un nucleu în caracter.

Deci, se dovedește că bărbații își doresc femei puternice, dar în același timp supuse și dispuse să joace jocul numit „conducere masculină”.

Autor: Morena Morana