Cum să educi o fiică fericită? Ține cont de aceste 5 sfaturi ale psihologului.

Nașterea unui copil este o responsabilitate mare, iar creșterea lui este o muncă zilnică enormă. Când în familie apare o fiică, părinții încearcă să o protejeze de orice adversitate, dându-i tot ce au mai bun.

Cum să-ți faci fiica fericită, dându-i un bilet norocos la maturitate? Urmează aceste 5 sfaturi recomandate de psihologi:

1. Devino prietena ei.

Fetele sunt mai emoționale decât băieții. Ele pot izbucni în lacrimi la vederea unui pisoi pe stradă sau pot păstra ranchiună pentru o lungă perioadă de timp. Prima dragoste, certurile cu prietenele, eșecurile la școală – toate acestea ea le trăiește în interior.

Este IMPORTANT să poți începe corect conversația cu fiica ta, evitând moralizarea și păstrând un ton mai prietenos.

2. Învaț-o să fie independentă.

Vremurile în care era suficient ca fata să se căsătorească cu succes pentru o viață mai bună – au rămas în trecut. Pentru ca viața de adult a fiicei tale să nu devină un șoc pentru ea, este necesar să o obișnuiești cu munca încă din copilărie: treptat încredințează-i treburi casnice potrivit vârstei, fă-i cunoștință cu profesiile existente.

3. Insuflă-i încredere în sine.

Fetele sunt întotdeauna prea pretențioase cu privire la aspectul lor. Cu cât mai devreme își va conștientiza individualitatea, cu atât viața ei va deveni mai ușoară.

Este IMPORTANT să o ajuți să depășească complexele adolescentine, să nu-i permiți să aibă ca rezultat o depresie prelungită.

4. Nu-i crea condiții „de seră”.

Sloganul „fetele pot face orice” nu va avea un efect pozitiv asupra creșterii fetei. Cadourile scumpe frecvente, lipsa totală de responsabilități și, dimpotrivă, permisivitatea existentă îi vor insufla sentimentul că este o prințesă, iar oamenii din jurul ei nu-i pot refuza nimic.

5. Uită de sindromul elevei excelente!

Să reușești peste tot – este imposibil. Majoritatea femeilor moderne și-au dat seama de acest lucru și acordă prioritate familiei, carierei sau hobby-urilor personale.

Când educi o fiică, nu ar trebui să o supraîncarci cu studii împreună cu numeroase activități extrașcolare, în caz contrar copilul își va pierde complet motivația.

Copiii sunt radical diferiți unul de celălalt, chiar și frații pot avea trăsături de caracter complet diferite. Pentru a-i asigura fiicei tale o viață de adult fericită, trebuie să-i subliniezi independența, să arăți răbdare și să dezvolți încrederea reciprocă.