Opinie: Iată de ce bărbatul și căsătoria modernă sunt 2 lucruri incompatibile.

Astăzi bărbații renunță tot mai des la căsătorie. Acest lucru se datorează în principal faptului că femeile refuză să le recunoască drepturile. Dacă acceptă o relație oficială, bărbatul este forțat să trăiască într-o lume matriarhală, neavând dreptul să ia decizii. Înainte de căsătorie, bărbații, de obicei, sunt mulțumiți de toate, iar după femeia trece printr-o metamorfoză – ea devine arogantă, iar grija, bunătatea și tandrețea dispar. Se întâmplă o supunere psihologică a bărbatului și atunci el înțelege că a fost o capcană.

Mulți bărbați își declară din ce în ce mai des lipsa dorinței de a legitima relația, deoarece încă de la început acesta este un ”proiect de afaceri” condamnat la eșec, care are următoarele consecințe:

1. Finanțarea cade în întregime pe umerii bărbatului;

2. Distribuirea inegală a fondurilor câștigate, deoarece femeia are o mai mare nevoie de bani.

3. În caz de eșec, toate investițiile devin proprietatea celui de-al doilea partener prin lege, în cel mai bun caz, primești doar o mică parte. În plus, există penalitățile sub formă de pensie alimentară și alte plăți neoficiale.

4. Prin semnarea acordului, înțelegi dinainte că riscurile sunt mari și că este posibil să fie o altă capcană. Dar sub influența „ochelarilor roz” și curiozității, în speranța că vei avea noroc, îți asumi riscuri.

5. În cazul refuzului de a semna contractul, fii pregătit pentru faptul că reputația ta va avea de suferit semnificativ, iar stigmatul „folosește femeile și le abandonează” se va răspândi rapid în rândul publicului feminin.

6. Riscurile de a intra în acest ”proiect de afaceri” numit căsătorie – cresc în fiecare an. Datorită noii legi în sprijinul femeilor, înțelegi că bunăstarea ta poate avea de suferit (pierderea proprietății câștigate, copii, experiență negativă).

De ce bărbatul și căsătoria modernă sunt lucruri incompatibile?

Pentru că bărbatul înțelege perfect că nu există nicio logică în căsătorie. Bărbații de la natură sunt raționali, iar femeile personifică lumea emoțiilor, blândeții, bunătății. Bărbații sunt creatori, ei au nevoie de un domeniu de activitate. Pentru ei este important să-și ia în serios dezvoltarea, să aibă obiective corecte și să nu-și irosească energia în zadar. Relațiile cu femeia contribuie adesea la suprimarea activității masculine. Femeia îi consumă irațional resursele.

Vă voi aduce un exemplu. Să ne imaginăm că bărbatul este un semn de exclamare, iar femeia – un semn de întrebare. Vectorul energiei masculine este îndreptat în sus, iar energiei feminine – în lateral. Bărbatul afirmă, iar femeia întreabă. Dacă, din mai multe motive, bărbatul ocupă poziția celui care întreabă, iar femeia celui care afirmă, atunci apare un dezechilibru. Sunt două principii masculine în familie. Apare lupta pentru conducere, care nu duce la nimic bun.

Pentru un bărbat cu minte puternică este foarte important să-și asume responsabilitatea pentru structurarea spațiului. Căsătoria modernă, însă este prezentată ca un proiect de afaceri înzestrat cu multe riscuri și îl lipsește de activitate în lumea exterioară.

Sunteți de acord cu cele citite?