5 motive pentru care bărbații nu-și doresc o relație cu femeile de peste 40 de ani.

În jurul vârstei de 40 de ani mulți bărbați divorțează, iar cei care au fost mult timp singuri, sunt și mai siguri că au ales calea cea bună. Unde dispar bărbații divorțați? Unii își găsesc partenere mai tinere (dacă au succes, sunt atrăgători), iar alții duc o viață liberă. Sunt și cei care continuă să reziste – de dragul familiei, de dragul copiilor.

Femeile de peste 40 de ani care decid să se căsătorească înțeleg că alegerea unui partener de viață nu este o sarcină atât de ușoară. Femeile nu mai aderă la sloganul – „Soarta femeilor este să iubească și să îndure”. Ele și-ar dori să vadă alături un bărbat care ar corespunde ideilor lor. Bărbații își doresc același lucru.

Odată cu vârsta, atât bărbații, cât și femeile încep să privească relațiile cu un cinism sănătos. Bărbații cred că relația cu o femeie după 40 de ani este foarte îndoielnică și iată de ce:

1. Funcția de reproducere se pierde. Dacă bărbatul nu are copii, atunci încearcă să-și găsească o parteneră  care va putea naște. Chiar dacă femeia de peste 40 de ani îi este mai apropiată după viziuni, el nu vrea să-și riște viitorul.

2. Așteptările mari. Găsirea unei femei mature capabilă de a accepta compromisuri – nu este o sarcină ușoară. În ciuda faptului că are peste 40 de ani, femeia încă este sigură că bărbatul îi datorează ceva.

Dar ce să facă bărbatul care a trăit o viață liberă atâția ani și nu este pregătit să se adapteze nevoilor cuiva?

3. Lupta pentru conducere. Este puțin probabil ca o femeie de 40 de ani să vrea să predea frâiele și să nu joace rolul mamei. Ea este puternică, independentă, încrezătoare și înțelege mai mult decât bărbatul. Bărbații consideră că într-o relație femeia trebuie să fie mai slabă. Însă femeia fie alege rolul victimei, fie rolul mamei. Nu orice femeie înțelege că doar la locul de muncă poate fi puternică și dominantă, dacă poziția o cere.

4. Există femei mai tinere. Toate femeile decente și frumoase până la vârsta de 40 de ani sunt deja căsătorite. În viața reală, oricine a vrut, s-a căsătorit și după patruzeci de ani. Unele au născut și copii. Deși femeile tinere nu prea au nevoie de bărbații peste 40 de ani, totuși ei încearcă să-și găsească o astfel de soție.

5. Mai puțină senzualitate și spontaneitate. Uneori, femeile de 40 de ani gândesc cu voce tare – „Dacă aș putea rămâne așa, cu experiența mea actuală, dar cu un corp mai tânăr, aș muta munții”. Dar problema este că bărbații se feresc de această experiență. Când fata nu are nici resurse mentale, nici experiență, bărbatului îi este mai ușor să interacționeze cu ea. Odată cu vârsta, femeile înțeleg adevăratele intenții ale bărbaților, iar senzualitatea și spontaneitatea lor dispare. Bărbații, construind o relație cu o astfel de femeie sunt forțați să fie într-o stare de tensiune. Îndrăgostirea nu apare.

Dragostea nu cunoaște vârsta, așa că poate fi găsită oricând. Dar bărbații nu se grăbesc să se căsătorească. Probabil că acest lucru se datorează stereotipurilor stupide, opiniilor impuse sau nu vor să renunțe la libertate.