Femeile după 40 de ani continuă să se comporte provocator, iar bărbații nu înțeleg de ce.

Despre criza vârstei mijlocii la bărbați au fost scrise multe. Între timp, femeile se confruntă cu această etapă de vârstă nu mai puțin acut decât bărbații. Principala diferență este capacitatea de a rezista și suporta. Femeile nu-și arată toate complexitățile planului psihologic, în plus, ritmul rapid al vieții le împiedică să cadă în depresie și să se plângă. Realitatea îi cere femeii să fie mereu în formă, pozitivă și în toată splendoarea ei.

Până la vârsta de 40 de ani, femeia începe să-și facă bilanțul vieții. Dacă nu i se potrivește ceva, ea începe să analizeze greșelile trecutului – „Ce s-ar fi întâmplat dacă m-aș căsători cu X și nu cu Y!”, „Dacă aș fi ales o altă facultate, poate că aș fi fost mai norocoasă în cariera mea!” , „Poate că trebuia să mai nasc un copil! Deși… nu e târziu nici acum!”.

40 de ani – etapa reînnoirii

Gândurile neconstructive sau depresive cumva i se strecoară în minte – „dacă, dacă…”, și pentru a alunga tristețea melancoliei, femeia se concentrează pe sine, acordând atenție aspectului, sănătății și dezvoltării personale. Aceasta este etapa actualizării. Prăbușirea iluziilor.

Bărbații pot presupune în mod eronat că femeia se comportă provocator pentru a le atrage atenția. De fapt, pentru ea este o necesitate vitală. Acesta este un mod de a scăpa de gândurile obsesive.

Introspecția – este caracteristică în special femeilor. Și cu cât femeia a trăit mai mult, cu atât are mai multe motive de reflecție. Ea se scufundă și mai mult în lumea iluziilor, rămâne în urma vieții și se pierde.

Bărbații mai puțin își fac griji pentru trecut și nu regretă ceea ce au făcut. Pentru că toate acțiunile lor se bazează pe fapte. Iar femeile trăiesc cu emoțiile trecutului, prezentului și viitorului. Aceasta este esența lor.

Prăbușirea iluziilor este o nouă rundă. Aici cel mai important lucru este să nu-ți plângi de milă, ci să găsești forțe de a te mișca înainte. Poți renaște în orice etapă, iar crizele vârstei mijlocii acționează ca un imbold pentru acest pas. Dacă nu-ți creezi un nou vis, atunci în viitor nu vei avea niciun obiectiv, în schimb vor apărea multe temeri.

După 40 de ani, dacă nu ai grijă de tine – nu ai grijă de starea pielii, alimentația corectă, sport, obținerea emoțiilor pozitive, atunci lipsa energiei va fi vizibilă pe față. Așadar, să dedici mai mult timp stării externe și interne, este o necesitate.

Femeile noastre, au un mod de viață diferit de cel al femeilor din străinătate. Ele îndeplinesc mai multe funcții în același timp – se dedică carierei, familiei, auto-dezvoltării. Femeile își iau întotdeauna în serios obligațiile. De aceea, până la vârsta de 40 de ani se simt obosite și au nevoie de o abordare mai atentă față de sine.

Desigur, aspectul este cea mai dureroasă problemă a femeilor, indiferent de vârstă. Fetele se compară mereu cu prietenele lor, cu modelele de pe coperțile revistelor, urmează moda, țin diete etc. Îmbătrânirea este inevitabilă. Femeile de peste 40 de ani acceptă acest fapt. Pentru că dacă nu faci acest lucru, atunci problema se poate termina cu o nevroză.

Femeile după 40 de ani continuă să se îngrijească, încercând să păstreze mijlocul de aur. Pentru a înfrumuseța perioada de tranziție, ele o provoacă, nu se tem de ea. Femeile nu se mai critică și încep să se transforme – își schimbă părul sau imaginea, își fac planuri noi, se implică în activități și hobby-uri abandonate. Acest stil de viață le îmbunătățește starea de spirit, iar emoțiile pozitive au un efect benefic asupra aspectului.

Datorită transformărilor externe și interne, femeia ajunge la concluzia că în viața ei începe o nouă întorsătură, nu mai puțin strălucitoare, iar visurile vechi sunt irelevante, este timpul să deschidă calea pentru altele noi!

Bărbații nu înțeleg întotdeauna acest moment, pentru că nu sunt atât de fixați pe aspect. Schimbările legate de vârstă sunt tolerate mai calm. Merită să înveți de la ei și să nu disperi, dacă nu te mai bucură ceva în aspectul tău.

Dacă în acești ani femeia își găsește un nou obiectiv în jurul căruia își construiește o adevărată structură a vieții, atunci ei pot deveni cei mai buni ani din viața ei. La femei se întâmplă adesea: un nou aspect – o nouă viață.