6 trăsături principale ale unui „bărbat adevărat” care nu pot fi schimbate de către femei.

Datorită numărului mare de „așteptări înșelate” femeile încearcă în mod constant să șlefuiască bărbatul. Ele își găsesc un candidat care este mai aproape de imaginea din mintea lor și încep o muncă activă, în speranța că vor deveni fericite. Dar în timp, își dau seama că fie trebuie să accepte totul așa cum este, fie să-și caute un alt bărbat, pentru că există 6 trăsături principale ale „bărbatului adevărat” care nu pot fi schimbate:

1. Tăcerea și concizia. Nu are sens să-i spui bărbatului o poveste sfâșietoare în speranța să obții concluzii ample. Bărbatul te va asculta, va trage concluzii, poate spune câteva cuvinte și atât. Bărbații vorbesc de trei ori mai puțin decât femeile și acest lucru trebuie acceptat.

2. Răceala. Bărbații nu știu să consoleze așa cum o fac femeile. Dacă fac ceva bun sau vor să ajute, atunci încearcă să nu afișeze asta – ei te vor acoperi cu pătura când dormi, îți vor prepara cafeaua dimineața sau dacă văd cum te lupți cu isteria nu te vor deranja, îți vor da timp să-ți restabilești starea emoțională, iar mai târziu te vor întreba scurt – „care era problema?”.

La bărbați bunul simț prevalează asupra emoțiilor, ei operează cu fapte. Aceasta este natura lor. Nu te certa cu el, nu-l enerva și nu încerca să-i dovedești ceea ce este evident.

3. Sentimentul de proprietate. Va trebui să accepți că bărbatul nu se simte confortabil atunci când începi să flirtezi cu alții. Prin natura lor bărbații sunt posesivi, chiar dacă proprietatea lor prin lege este sigură că poate face tot ce-și dorește.

4. Manierele spartane. Bărbatul nu se plânge când se simte rău și suportă cu vitejie suferința. Poartă haine simple, preferă mâncarea obișnuită. El nu înțelege de ce femeia are 10 perechi de pantofi, zeci de rochii în garderobă și de ce plânge din cauza unei unghii rupte, doar nu s-a întâmplat nimic groaznic.

5. Corectitudinea și abilitatea de a fi direct. Bărbatul are întotdeauna dreptate, chiar și atunci când întrebarea este retorică. El este dispus să-și apere cu insistență poziția, pentru că știe sigur că aceasta este domeniul lui de responsabilitate și numai el este responsabil pentru consecințe.

Nu are rost să încerci să-i demonstreze contrariul, e mai ușor să-i spui – „Sunt cu tine”, în caz contrar va decide că nu are rost să fie cu tine. Bărbatul percepe orice încercare de a-l supune ca pe o amenințare la adresa masculinității sale, ceea ce este mai important decât relația cu o femeie. Prin urmare, nu cade în capcana provocărilor feminine.

6. Abilitatea de a fi static. Da, bărbatul nu poate fi dezechilibrat emoțional. Dar uneori femeia este atât de insidioasă încât reușește să schimbe situația și în interiorul bărbatului fierbe totul, iar imaginea lumii i se schimbă. Bărbatul are nevoie de timp pentru a compara toate faptele și a reveni la normal, mai ales când vine vorba de trădare, pe care el nu este dispus să o ierte. El compară faptele, ia o decizie rezonabilă și nu există cale de întoarcere.

”Bărbatul știe întotdeauna ce face, are un scop și nu va da înapoi. Obiectivele lui sunt specifice, clare și nu se limitează la femeie. Acestea sunt scopuri, nu dorințe. Femeia are dorințe, de aceea face atât de des lucruri de neînțeles. Bărbatul este un creator, un visător. Este omul – sabie. Ori își face treaba, ori e prost…” aforism japonez