7 concepții greșite despre bărbații care nu au familie și copii.

Miturile toxice despre bărbații care nu au familie și copii există de foarte mult timp. Ipotezele nemăgulitoare despre lipsa copiilor și refuzul de a avea o soție se bazează adesea pe stereotipuri, care în realitate rareori găsesc dovezi.

7 concepții greșite despre bărbații care nu au familie și copii:

1. Astfel de bărbați sunt ciudați.

Dacă bărbatul refuză să se căsătorească și să-și creeze o familie, înseamnă că are un caracter „special” nu-și poate găsi o parteneră, nu este de încredere. „Are un caracter dificil” sau pur și simplu nu știe să construiască intimitate emoțională, repetă tiparele parentale în relații, are multe traume psihologice, boli.

Astăzi, lipsa copiilor și absența unei familii nu este un fenomen rar, mai ales în rândul bărbaților. Mulți bărbați aleg în mod deliberat singurătatea, dedicându-și viața misiunii sau muncii lor.

2. Sunt egoiști și narcisiști.

Omul are ca scop doar satisfacerea propriilor nevoi, de aceea puțin probabil va face sacrificii sau va trece peste sine pentru bunăstarea familiei, nu este pregătit să-și asume responsabilitatea pentru o altă persoană.

De fapt, există o mulțime de părinți egoiști și altruiști cu și fără copii.

3. Bărbaților le este frică de femeile puternice.

Bărbatul refuză în mod deliberat căsătoria, pentru că înțelege că femeia modernă va concura și va dori statutul de lider în familie.

4. Bărbații fără familie și copii sunt nefericiți.

Indiferent cât de mult vor încerca să umple golul din suflet, viața lor nu va fi niciodată completă. De fapt, să ai familie și copii nu este culmea fericirii, iar oamenii căsătoriți nu sunt întotdeauna mulțumiți de viața lor.

Oamenii de știință de la The Open University ( Marea Britanie) dimpotrivă, aderă la opinia că bărbații cu copii s-au dovedit a fi mai nefericiți decât bărbații fără urmași, conform rezultatelor unui studiu sociologic. În cuplurile fără copii, oamenii își prețuiesc mai mult partenerii.

5. La bătrânețe nimeni nu le va aduce un pahar cu apă.

Prezența copiilor și soției nu garantează că în viitor nu vei avea nevoi. Acest lucru este susținut chiar și de rezultatele cercetărilor. Dimpotrivă, de multe ori bărbații și femeile fără copii sunt într-o poziție financiară mai bună. Ei au muncit din greu și au investit totul în ei. Absența copiilor este înlocuită cu alte legături sociale utile.

6. Nu le pasă de continuarea neamului. 

Pe lângă faptul că are copii, bărbatul trebuie să rezolve și alte probleme cu care se confruntă. Absența copiilor este adesea compensată de contribuția în știință, serviciul public, societate etc.

7. Bărbații fără copii trăiesc mai puțin.

Oamenii de știință de la The Open University ( Marea Britanie) au realizat un studiu sociologic care a implicat peste 5.000 de oameni. Sondajul a arătat că partenerii fără copii sunt mai interesați unul de celălalt, au empatia mai dezvoltată, lucrează mai mult asupra relației.

Bărbații fără copii, precum și femeile, se află sub o presiune socială semnificativă. În opinia mea, dacă cineva ar putea rămâne fără copii, necăsătorit și nu ar fi supus presiunii din exterior, atunci numărul oamenilor liberi ar fi mult mai mare. Sunteți de acord?