4 motive pentru care bărbații se plictisesc rapid de femeile moderne.

Bărbații tot mai des sunt de acord cu relațiile pe termen scurt și renunță la cele pe termen lung, deoarece se plictisesc de comunicarea de lungă durată.

De ce bărbații se plictisesc rapid? Motivele răcirii sentimentelor față de femeile moderne sunt evidente:

1. Obsesia.

Fetele au devenit exagerat de active și adesea dau dovadă de perseverență excesivă atunci când își aleg partenerul, privând bărbatul de posibilitatea de a se manifesta. În relație, femeia încearcă adesea să preia controlul asupra vieții bărbatului, privându-l de libertatea de alegere.

Obsesia femeii este un semn alarmant. Bărbatul își dă seama că va fi ținut în lesă scurtă, presupune că femeia este prost educată și accesibilă. Și ca rezultat – renunță la o relație permanentă.

2. Includerea rolului de mamă.

Femeia începe să protejeze excesiv bărbatul, arătându-și în acest mod grija și atenția. La început, bărbatului i se potrivește totul, dar cu timpul se plictisește, el vede alături o mamă grijulie, dar nu o femeie. Rolul mamei este distructiv. Bărbatul începe să se simtă inferior.

3. Lipsa de recunoștință.

Bărbatul, îndeplinind toate capriciile femei, speră că va primi măcar ceva în schimb. Însă de la femeie nu vine recunoștință, iar un chip veșnic nemulțumit devine neplăcut.

4. Rivalitatea cu bărbatul.

Femeia decide să ia frâiele conducerii în mâinile sale, asumându-și responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă. Astfel ea se transformă într-un bărbat care trebuie urmat.

Dominanța în relații este stabilită de natură la bărbați. Dacă femeia încearcă să domine – apare o contradicție. Ea este puternică și independentă, dar încă are nevoie de protecție. Ambii parteneri devin nefericiți în cuplu. Bărbatul se plictisește curând de rolul de persoană condusă și caută sprijin în altă parte.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că pentru bărbați este important să rămână lideri în relații, ei și-ar dori să vadă alături o femeie dependentă.

La experimentul din New Jersey au participat aproximativ 200 de studenți. Subiecților li s-a cerut să identifice ce trăsături de caracter sunt caracteristice bărbaților și femeilor. De asemenea, li s-a propus să evalueze care profesii sunt caracteristice bărbaților și femeilor. Oamenii de știință au descoperit că viziunea femeilor și bărbaților nu s-a schimbat în ultimii 30 de ani. (un studiu similar a fost realizat în 1983).

Femeile încă se mai caracterizează prin dependența de opiniile celorlalți, atașament față de familie, încă sunt visătoare, romantice, dependente și emoționale. Iar bărbații sunt puternici, încrezători, intenționați și predispuși la putere și dominație.

În ceea ce privește trăsăturile negative, experimentul a arătat că bărbații percep fetele moderne ca fiind pasive față de treburile casnice, în timp ce femeile consideră bărbații „pasivi” – adică incapabili să ia inițiativa în mâinile lor.

Adesea, înainte de începerea unei relații, fetele își pun măști, iar după un timp bărbații înțeleg clar că alegerea a fost făcută greșit. Ei se plictisesc de cele care trag o linie prea groasă între viața dinainte și după căsătorie sau la începutul și în timpul relației.