4 obiceiuri pe care merită să ți le schimbi dacă vrei să fii respectat de alții.

Nu întotdeauna este posibil să obții autoritate într-o echipă sau într-o companie. De multe ori acest lucru se întâmplă pentru că faci greșeli enervante în comunicarea cu oamenii. Dar merită să-ți schimbi câteva obiceiuri și oamenii te vor asculta mai mult, îți vor respecta părerea.

1. Graba constantă

Încearcă să vorbești mai încet, nu te grăbi cu răspunsul la un comentariu sau o întrebare provocatoare, nu te agita când poți face totul calm. Desigur, nici nu poți întârzia. Trebuie să prețuiești timpul interlocutorului. Merită să renunți la grabă și nervozitate. Acest lucru te va ajuta să arăți că ești capabil să iei decizii serioase, că ești o persoană de încredere.

2. Emoționalitatea crescută

Încearcă să-ți controlezi reacția negativă la cuvintele sau acțiunile cuiva. Furia te împiedică să gândești rațional, să iei decizii corecte, să negociezi cu clienții și partenerii, să te înțelegi cu cei dragi.

Poți să-ți aperi interesele, să oprești manipulările psihologice, să stabilești limite personale cu calm, fără furie. Merită să înveți să nu te enervezi atunci când se întâmplă neplăceri și dificultăți. I se întâmplă oricărei persoane și acesta nu este un motiv de autodistrugere constantă cu sentimentul de furie. Încearcă să cauți oportunități ascunse în dificultățile vieții și să privești situația cât mai pozitiv. La urma urmei, se putea întâmpla ceva și mai grav.

3. Întârzierile

Nicholas Roerich spunea: „Dacă vrei să fii respectat, nu întârzia”. Chiar dacă te consideri punctual, nu subestima importanta acestui punct. Astăzi timpul a devenit una dintre cele mai valoroase resurse. Și când cineva îl „fură” constant de la alții, nu provoacă respect.

4. Încercările de a „interveni” în monologul cuiva și vorbăria constantă despre nimic.

Nu este plăcut să comunici cu o persoană care te întrerupe tot timpul, încearcă să-și introducă părerea, vorbește neîncetat și nu permite altora să vorbească.

Când omul îți împărtășește anumite informații, încearcă să fii atent, să-i înțelegi părerea, punctul de vedere. Dacă dorești să faci o impresie pozitivă asupra interlocutorului, atunci nu trebuie să fii cu gândurile în altă parte sau să taci, scufundat în gadget. Ascultă, și atunci oamenii vor asculta cuvintele tale.