5 expresii pe care le poți auzi de la oamenii invidioși.

Recunoaște, ai invidiat vreodată pe cineva? Vă voi spune sincer, eu da. De fapt, nu există oameni care să nu invidieze pe cineva măcar o dată.

Dar cum să identifici o persoană cu adevărat invidioasă? Urmărește ce îți spune persoana respectivă și fii atentă la ceea ce le spune altora.

În primul rând – fraze de depreciere…

1.”Nimic nou…”

De exemplu, omul invidios a citit ceva sau a participat la o prelegere și le-a spus altora că nu a învățat nimic nou. De ce spune asta? În primul rând, astfel devalorizează munca altei persoane. În al doilea rând, persoana invidioasă caută oameni care gândesc la fel pentru a deprecia și mai mult munca cuiva. Dacă, după ce ți-a ascultat povestea, omul spune că nu a învățat nimic nou, cel mai probabil este invidios pe tine.

2. ”Toți mă invidiază.”

Fiecare persoană îi percepe ceilalți prin analogie cu sine însuși. Adică el însuși invidiază oamenii și crede că toți îl invidiază.

De aceea, o astfel de expresie ar trebui să te alerteze. Stai departe de oamenii care o pronunță.

3. ”Eu pot mai bine…”

Invidia este cel mai bun stimulent pentru succes, deoarece poate ajuta omul să atingă noi culmi în orice domeniu.

Persoanei invidioase îi place să-și exalte realizările și să devalorizeze realizările altora. Dar adesea după expresia: „Eu pot face mai bine” nu ia nicio măsură, iar asta înseamnă doar că persoana este invidioasă.

4. „Este doar noroc.”

Pentru oamenii invidioși este mult mai ușor să devalorizeze realizările altuia, atribuindu-le norocului, decât să facă ceva singuri și să vadă câtă muncă se depune pentru a obține un anumit rezultat.

5. Sec, fără emoții.

Ai fost promovat la serviciu, ai născut un copil, ai primit cererea în căsătorie, ai cumpărat un apartament etc. I-ai scris prietenei tale, dorind să-ți împărtășești fericirea, însă ai primit un răspuns sec, lipsit de emoții: „Felicitări”. Cel mai probabil, persoana este invidioasă pe tine și, încercând să ascundă acest sentiment, se retrage și se dezabonează.

Crezi că cineva te invidiază? Tu invidiezi pe cineva? Scrie-ne în comentarii.