5 expresii pe care trebuie să i le spui fiicei tale, pentru ca în viitor să devină cu adevărat fericită.

Ești o femeie fericită? Fericirea ta de azi depinde direct de cuvintele pe care obișnuia să ți le spună mama ta în copilărie.  Uneori subestimăm rolul cuvintelor cu care putem răni sau oferi aripi copiilor noștri pentru tot restul vieții.

Iată 5 expresii pe care trebuie să i le spui fiicei tale, pentru ca în viitor să devină cu adevărat fericită:

1. ”Emoțiile – nu sunt ceva rușinos.”

Poți să plângi, să râzi cu poftă, să sari de bucurie, să lovești perna cu pumnii. Acest lucru este normal, pentru că ești o persoană vie care experimentează durere, dezamăgire, supărare, bucurie sau furie. Nu ești o vază de cristal căreia ar trebui să-i fie frică să se rănească cu emoții în plus. Nu trebuie să fii bună și drăguță dacă în interior ești supărată și vrei să spargi ceva. Nu-ți suprima emoțiile, fie că sunt negative sau pozitive.

2. ”Ești cea mai frumoasă”

Această expresie magică este capabilă să crească chiar și cea mai scăzută stima de sine. Este deosebit de important să-i spui fiicei tale aceste cuvinte în adolescență, când ea se critică și încrederea ei în sine se topește ca roua la soare.

Dar nu este suficient să vorbești despre asta. Fata trebuie să vadă că o admiri cu adevărat, că nu sunt doar cuvinte pentru a o înveseli. Admiră-ți fiica chiar dacă fața ei este acoperită de coșuri, chiar dacă a fost tunsă greșit în salon, chiar dacă s-a murdărit de făină când pregătea clătite pentru prietenele sale. Aceste cuvinte trebuie să se refere nu numai la aspectul, ci și la sufletul ei. Pentru fiecare faptă și cuvânt bun, laudă-i frumusețea sufletului ei mic.

3. ”Îți doresc distracție plăcută.”

Majoritatea fetelor se plâng că mamele lor sunt extrem de dure. Și dacă au șansa să se distreze cu prietenii, se întâmplă doar după ce îndeplinesc o listă nesfârșită de treburi casnice.

Dar este foarte important să apreciem distracția, minutele fără griji, plăcerile simple. Mai bine ajut-o să aleagă rochia potrivită și urează-i odihnă plăcută. La urma urmei, nu iese la distracții în fiecare zi!

4. ”Problemele – nu sunt sfârșitul lumii!”

”Gândește-te doar dacă această problemă te va deranja, de exemplu, peste câteva zile. Dacă nu, atunci nu merită să-ți faci griji. Nu-ți pierde timpul și nervii cu lucruri minore, gândește-te la cele importante.”

5. ”Cred în tine!”

Credința în cei dragi – este în primul rând sprijin. Când fiica ta va vedea că ai încredere în forțele ei, ea va putea obține și steaua de pe cer. Crede în micuța ta, chiar dacă își va conecta viața cu fotbalul. Sarcina unei mame este să insufle încredere în sufletul copilului. Atunci el va lupta cu îndrăzneală împotriva dificultăților și problemelor. Ea nu va renunța, chiar dacă toți din jur vor repeta că este „doar o fată”.

Ce cuvinte ți-a spus mama ta?