3 tipuri de oameni în care nu poți avea încredere, chiar dacă sunt prietenii tăi.

Există 3 tipuri de oameni în care nu poți avea încredere, chiar dacă sunt cei mai buni prieteni ai tăi.

1.Oamenii care sunt obișnuiți să judece.

”E foarte greu să gândești, de aceea majoritatea oamenilor judecă.”

Generația în vârstă încă mai încearcă să gândească în mod independent. În cazul generației tinere totul este diferit. Majoritatea tinerilor își petrec timpul liber pe internet. Urmăresc videoclipuri în care li se spune cum să acționeze într-o anumită situație. Ei nu gândesc, caută pe Google. Lectura pentru ei este o activitate plictisitoare.

Dar ceea ce trebuie dezvoltat este gândirea critică. O persoană inteligentă se îndoiește de orice, chiar și de propriul punct de vedere. O persoană inteligentă este obișnuită să filtreze și să analizeze cu atenție informațiile primite. Prostul se ghidează de opiniile altora (uneori neconfirmate).

2. Oameni care își asumă riscuri nechibzuite.

Odată cu vârsta, omul își pierde sănătatea și vitalitatea, dar câștigă experiență care îl ajută foarte mult în viață. O persoană cu experiență știe cum să acționeze într-o situație non-standard. Minimizează riscurile și încearcă să prevină forța majoră. De aceea, majoritatea persoanelor în vârstă sunt mai puțin aventuroase.

Există două tipuri de riscuri. Primul tip – sunt actele negândite, de obicei comise pe baza emoțiilor. Al doilea tip sunt așa-numitele riscuri justificate. Când omul, bazându-se pe experiența sa de viață, calculează toate scenariile posibile.

3. Oamenii care se laudă

”E puțin să-ți știi valoarea – trebuie să fii și solicitat. ”

Acum suntem sfătuiți să ne prețuim și să ne dezvoltăm egoul, întrucât nu contează cine suntem cu adevărat, ci modul în care ne percep cei din jur.

Există un număr mare de profiluri pe rețele sociale în care oamenii postează imagini cu „viața lor frumoasă, fericită și bogată”. Omul a luat masa într-un restaurant scump – a postat o fotografie, a plecat cu ultimii bani în vacanță – a postat poze frumoase.

Stai departe de astfel de oameni. Cei care iubesc să se laude, de regulă, se tem să accepte realitatea. Nu vor să conștientizeze că sunt oameni obișnuiți, cu locuri de muncă obișnuite și probleme obișnuite. O persoană inteligentă și conștientă de sine nu se laudă cu succesele sale.