Semnificația culorilor în îmbrăcăminte: iată ce mesaj transmit cele 12 culori despre personalitatea ta.

Psihologii au studiat culorile și au descoperit că unele dintre ele ne pot ajuta să subliniem anumite calități ale personalității noastre. Desigur, nu există reguli universale, pentru că fiecare cultură înțelege culorile diferit, dar adevărul este că îți poți combina hainele într-un mod care te poate ajuta să transmiți un anumit mesaj în viața de zi cu zi. Hainele pot transmite mesaje subtile, dar clare.

Albastru – liniște

Albastru are un efect calmant. Potrivit consultanților de modă, este recomandat în interviurile de angajare pentru că simbolizează loialitatea. Se spune că acesta este motivul pentru care polițiștii poartă în mod tradițional uniforme albastre.

Galben – creativitate

Din punct de vedere psihologic, galbenul este o culoare puternică. Este asociată cu emoțiile, creativitatea și stima de sine ridicată, precum și cu entuziasmul, stimularea și dispoziția bună.

Roz – inocență

Într-o nuanță mai închisă, rozul poate evoca emoții asociate cu distracția și emoția. Dacă are un ton mai palid, se asociază cu relaxarea și chiar cu lipsa de energie. În Occident, este marcată ca o culoare feminină, dar se recomandă să fie folosită cu moderație în situațiile de afaceri. Unele dintre mesajele cheie pe care le transmite rozul sunt inocența, dragostea, devotamentul și generozitatea.

Alb – puritate

În cultura occidentală, albul este asociat cu perfecțiunea, lumina, prospețimea, puritatea, seninătatea, curățenia, bunătatea și inocența. Se spune că are o conotație pozitivă.

Verde – prospețime

Culoarea verde este asociată cu natura și poate calma emoțiile. Oferă senzația de prospețime, armonie și echilibru.

Roșu – putere de viață și pasiune

Culoarea roșie este asociată nu numai cu pasiunea, forța, vitalitatea și dragostea, ci și cu pericolul, agresivitatea și ura. În îmbrăcăminte, transmite un sentiment de extraversiune, forță și vitalitate.

Fuchsia – veselie

Fuchsia – o culoare îndrăzneață care exprimă energie, vitalitate și veselie. Este asociată și cu lumea artei. Ca recomandare generală, poate fi folosită în activități care necesita energie, precum exerciții aerobice și antrenament.

Mov – rafinament

Este considerată culoarea reginelor – înseamnă lux, bogăție și rafinament. O perioadă lungă de timp era greu de obținut, de aceea era utilizată în hainele persoanelor cu privilegii.

Portocaliu – independență

Natura portocaliului este asociată cu independența, automotivarea și organizarea. De asemenea, poate indica putere de voință și competitivitate.

Maro – stabilitate

Maro – este atât de ușor de găsit în natură, transmite încredere și stabilitate. De asemenea, este o culoare excelentă pentru transmiterea informațiilor noi sau complexe, deoarece creează o atmosferă neutră pentru discuții.

Gri – neutralitate

Culoarea gri simbolizează neutralitate și rafinament. Aceasta este a doua cea mai populară culoare pentru interviuri (prima este albastrul). Semnalează autoritate într-un mod mai puțin opresiv decât negrul.

Negru – eleganță

Negrul este apreciat atât de designeri, cât și de tineri și este asociat cu eleganța și consecvența. Înseamnă putere, dar poate transmite și sentimentul de violență sau de izolare. Se recomandă să ții cont de ambele aspecte ale negrului atunci când mergi la un interviu, pentru a te asigura că transmiți mesajul corect.