3 lucruri pe care nu trebuie să le faci pentru copilul tău, chiar și din dragoste foarte mare.

De foarte multe ori, din dragoste pentru copil, părinții fac greșeli grave în educația lui. Ele pot fi prevenite dacă sunt observate la timp.

Deci, ce nu trebuie să faci pentru copil, chiar și din dragoste foarte mare?

1. Să-l recompensezi cu dulciuri. 

Desigur, nimeni nu a reușit să limiteze complet copilul de la dulciuri. Dar sarcina oricărui părinte iubitor este să-l învețe să construiască relația potrivită cu dulciurile încă de la o vârstă fragedă. Dulciurile în multe familii sunt folosite ca recompensă. De exemplu: „Vei mânca terci, îți voi da bomboane.”

Această abordare este fundamental greșită, deoarece contribuie la formarea unui comportament alimentar necorespunzător. În viitor, copilul matur poate percepe dulciurile ca pe o recompensă sau chiar mai rău, poate consuma dulciuri atunci când este stresat sau anxios. De aceea, nu trebuie să folosești ciocolata și înghețata ca recompensă, este mai bine să alegi alte moduri, mai sănătoase, precum lauda sau stickerele speciale.

2. Să-i oferi unui copil foarte mic gadgeturi.

Oamenii de știință notează că în ultimii ani, vârsta la care părinții îi oferă copilului pentru prima dată un telefon sau o tabletă a scăzut semnificativ. Acum nu este neobișnuit să vezi chiar și copii de un an care se uită la desene animate pe telefoane. Utilizarea gadget-ului la o vârstă atât de fragedă poate avea consecințe negative pentru copil: imaginile pâlpâitoare de pe ecran înrăutățesc vederea fragilă, împiedică formarea corectă a vorbirii și gândirii. De aceea, cu cât mai târziu copilul va lua telefonul în mâini, cu atât mai bine pentru el.

3. Să0l protejezi de orice dificultăți și necazuri.

O altă tendință a educației moderne este obstacolul în calea ciocnirii copilului cu orice dificultate. Părinții iubitori tind să-i rezolve copilului absolut toate problemele. Teme, treburi casnice, relații cu semenii și adulții: în absolut toate domeniile, astfel de părinți își protejează copilul de dificultăți.

Atunci când crește, copilul se confruntă cu faptul că nu are abilități elementare pentru viața independentă. El se pierde ușor în orice situație care depășește limitele, dezvoltă cu ușurință nevroze și tulburări de anxietate.

Unii copii adulți continuă să-și rezolve problemele din contul părinților, confruntându-se pentru prima dată cu realitatea dură la vârsta de 30 de ani. De aceea, experții afirmă că cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru copil, este să-l înveți să fie independent și să ia propriile decizii încă din copilărie.

Da, acest lucru poate provoca anumite dificultăți și această cale este adesea mai dificilă decât rezolvarea problemelor copilului, dar cu siguranță va da roade la vârsta adultă.